Man har många friheter. Den som ständigt vill kritisera andra gör det, och ser det som sin frihet. Den som inte ständigt vill kritisera andra gör det inte ständigt, det är också en frihet. Frihet inkluderar också att berätta om dessa saker. Att ta upp detta är inte detsamma som personlig kritik, det kastar inte smuts på en annans hals. Om någon blir skadad av det, handlar det om hans eller hennes känslomässiga liv, känsliga känslor, att bli sårad, kränkt.

De som ständigt kritiserar andra, tolererar inte att de kritiseras, de blir arga och därför ser de det också som kritik och blir sura.. Det känslomässiga livet rusar negativt med ständig kritik. Sedan lever en person i negativitet, i skuggan av negativitet, ständigt tittande  runt, vem han kan kritiseras och få en känsla av välbefinnande ett tag det.


Man kan inte äga en annan människa...om den andra vill gå, måste du acceptera det...du kan inte hålla en kvar bara för att du vill inte släppa taget...för bådas skull är det därför lämpligt att du släpper taget och låter den andra vara fri om man vill det...själv klart är detta oerhört svårt ibland...man tenderar ju att se bara på sin egen nytta i situationen och glömmer att även den andra ser på sin egen situation och försöker så att hen mår bra...ofta stirrar båda bara sina egna inrtessen.. det svårt att släppa taget...att släppa taget, kan göra livet lättare på många vis...och glöm inte att tiden läker alla sår.


Alla får kritik då och då...det finns alltid några som vill kritisera andra...om man aldrig vill ta emot kritik, då är det bäst att vara tyst...men genom att vara tyst får man också kritik, man brukar ju säga att genom tystnad håller du med...så det verkar så att man måste lära tåla kritik...och samtidigt lära sig att kritisera andra så lite som möjligt, för kritiserande är ju det samma som att peka med fingret och säga att du har fel, men jag har rätt...man kan alltså försöka vara utan att kritisera andra personligen.


Den som vågar betrakta sig själv, ser sig själv nästan sådan som man är...därför behöver hon inte ägna sig åt det vad andra har för bild av henne...om man har bra självförtroende, bryr man inte särskilt mycket vad anda säger om en...andra kan inte veta exakt hur andra människor är...dom tolkar bara...sedan finns det nog några som är jätte bra att tolka människors beteende och kroppspråk, dom har lättare att se hurudan någon är...alla kan ju inte tolka kroppspråk, så deras tolkning av en är ofta helt fel...specielt om dom ogillar någon, då tenderar dom att komma med negativ kritik om den personen.


Jordens befolkning minskar...Moder Jord rensar bland befolkningen...om man tänker efter, så är det för mycket folk på Jorden...resurserna räcker inte...och befolkningen förstör Jorden...Moder Jord gråter...luften är dålig...marken är förgiftad och sur...människor kryllar överallt på Jorden och förstör Jorden...kanske detta är ett sätt för Moder Jord att minska befolkningen...hur som helst, befolkningen minskar nu.

Alla länder i Jorden borde dela naturtillgågar med varandra, så att alla människor på Jorden kunde leva ett rikt liv, äta och må bra, Men människan är rätt så egoistisk...tänker bara på sig själv och sin egen nation...vissa har det bra, andra har det dåligt.
Undra på att Moder Jord protesterar...så kan man tänka 
Människan får det hon har sått...så enkelt är det.


Att älska världen och alla människor, det en hoppfull tanke är...vi skall hoppas och vill ha fred i världen och att alla nationer, människor, kan klara sig bra här i vår planet...Det är en bra idé, en önskan som någon gång kan komma att ske...Det beror på hur mänsklig utveckling utvecklas.
 

Den materiella utvecklingen i världen har utvecklats i stor utsträckning i vissa regioner i världen, men i andra regioner svälter människor och är törstiga och naturen är uttorkad...allt detta beror på att människor som helhet ännu inte är avancerade för att tänka på hela världen och agera på ett sätt som är bra för alla.
 

Själviskhet och nationalism förhindrar fred och välbefinnande för alla. Så många väljer en väg som diskriminerar andra.Färre väljer den väg som älskar alla.
Det är den kalla sanningen om världen. Människor själva, en gång i sin gråa förflutna, gjorde stater och började skydda sitt eget folk och avvisa andra nationer.
 

De amerikanska staterna kunde förenades till en stat.
Även EU-länder borde förenas till en enda stat.
All sammanhållning på jorden är ganska ny än...Nationalistiska människor förstår ännu inte vad som ger fred till världen, men dom  tänker efter sin egen utvecklingsnivå, och för dom är deras nationalistiska och inre tänkande inte särskilt bra eller avancerat ännu, för dom tror ännu inte att alla människor är jämlika och att alla har en chans att leva bra. Även om de flesta inte är tillräckligt mogna, bör det inte vara ett hinder för att inte prata om sammanhållning, globalisering, kärlek, empati och så vidare...För kanske kommer vissa människor att vakna upp och inse att globalismen är ett bättre alternativ än inåtblickande,  diskriminerande nationalism.


Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...


Kära invånare, folket...ser ni att många har ett "dåligt bordsskick"?? ..dom beter sig som "svin" mot andra debattörer...det är oerhört svårt, nästan meningslöst att diskutera med sådana...dom har inte ännu lärt sig ett bra bordsskick...dom är fortfarande där och försöker bli vuxna eller civiliserade...Då gäller det att bemöta ibland det dom slänger ut i svidande ord, benöta det lungt och sansat och sedan gå vidare, det finns ingen andledning att börja diskutera med dom, för det går inte att diskutera med en dom har oerhört dålig bordsskick...men man kan alltså informera dom, ge fakta osv.


Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det rasistiska partiet och få deras godkännande och deras röster...så vill dessa två partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet. Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten vill dom ha och ta. Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt...men vad man kan se hur det är nu, så verkar det att en del av folket är villiga att putta bort moralen och sitt samvete för att högern skulle kunna ta makten. Det är farligt att försöka normalisera rasism...detta land får inte bli som t.ex Ungern...nej...
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" om dom makten skulle få.


Vart är mänskligheten på väg? Vi förstör vår planet, 
vissa hatar andra folk, rikare länder vill inte hjälpa fattigare länder, människan hatar och förstör, Har vi någon framtid? Har dom kommande generationerna någon framtid?Troligen inte.


Du avundsjuka kvinna, bli mänsklig, bli vänlig, sök sammarbete med andra kvinnor istället, lär dig stödja andra kvinnor, tillsammans är vi starka. Den kvinliga avundsjukan...vad beror det på...att generellt sett kvinnor bråkar och hackar på varandra och är avundsjuka, det är väl rätt så känt...vissa hackar på varandra som höns och kacklar även som höns mot varandra...Kvinnor drar sällan tillsammans, avundsjukan sätter stopp för det...allmänt alltså...alla kvinnor är inte sådana höns. Vissa kvinnor försöker dölja sitt negativt och avundsjukt beteende...men det går ju inte att dölja :) avundsjukan skiner som svettande sol :)


Du människa, vakna, ta ansvar för planeten, sluta skita ner planeten. Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren. Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir..


Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms. Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?


Varför har mänskligheten inte kommit längre andligt än den gör? ..varför lever mänskligeten fortfarande på sätt och vis i barbarstadiet? ..vardör vill mänskligheten inte höja sin andlighet? Varför krigas det? ..varför finns det fortfarande olika stater? Varför inte en enda stat för hela planeten? Är det på grund av att människan vill vara egoist? ..Eller att mänskligheten helt enkelt ligger fortfarande på mycket låg nivå vad gäller andlighet och att man är barbarisk fortfarande, iaf i sina tankar?


Man måste våga prata om extremism...all extremism, inte bara om muslimska extremister...Varför vissa människor uppfinner en religion till sig eller filosofi till sig...alltså tagen ur fantasin...och sedan försöker dom få andra att tro på deras fantasi...bristen på bra liv eller benägenhet att fantisera då och hitta ett fantasiliv och därmed inbilla sig att dom är bra människor på alla sätt...t.ex extrema religiösä människor letar hela tiden negativt från sina heliga böcker och dom tycker mycket illa on oliktänkande...terrorister och terrorist-älskare är extrema i sina tankar, i sina ord och i sina handlingar...kristna extremister finns också, särskilt i USA, men även här i Europa. Vad kan man säga då om t.ex dessa som tror sig vara sk. jediriddare...dom förstår inte hur filmens författare tänkte, varifrån han fick begreppet jedi...Islam hade dessa mystiska jeddiriddare...men dagens film-jedi lever inte som jeddiriddare...filmen kan ju inte ge samma som riktiga jeddiriddarna har...och så vidare...det finns alla slags extremister, t.ex främlingsfientliga/rasister, islamofober, homofober osv, extremister är dom. Man måste våga säga emot alla dessa extremister...det finns alltid svaga människor som börjar tro på dessa bedragare och i fantasi levande svaga personer, tyvärr..


Det bästa vore om man kunde behärska sig och strunta vuxnas fördomar...det är oerhört svårt att påverka rasister...det tar bara på krafterna...dom flesta rasister är redan förlorade individer, det bör man förstå...dom sitter stenhårt fast i sin idiotista rasism...vad man bör istället, det är barnen...man skall försöka påverka barnen...barn är inte rasister...om barn uppträder rasistisk, har dom tagit det från sina föräldrar eller andra vuxna...det är alltså tid att påverka barnen...visa den goda vägen för barnen...för då kommer dessa barn att vara "friska" som vuxna...så låt barnen bygga upp en värld där alla har samma värde...men barn kan inte göra detta själva i dessa svarta tider, dom behöver vägledning.


Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???


Bekämpa rasismen, bekämpa rasismen, överallt, våga säga nej till rasism Bekämpa rasismen...rasismen brukar visa sitt fula ansikte...vissa försöker liksom ha foten i båda lägen, men sådant syns ju...det kallas för, dubbelspel, 


Ta hand om våra gamla, gamla arbetat länge har, nu skall gamla får vila, men men, stressen ökar, många fattiga är, liten pension dom får, svårt att leva, varför tycker Sverige inte om dom gamla, måste äldre vara rädda, 
rädda för ålderdomen, vad är detta för något, skamligt är vad det är.


Vissa älskar att bråka och kritisera andra...dom älskar helt enkelt att bråka och kritisera andra...ibland är det bara ordklyveri och ingenting annat...ibland har bråkaren känt sig igen i någons skrivelse och blivit arg och sårad...men oftast är det inbilning...men troligen bråkarens undermedvetna eller hon har analyserat och trott att skrivelsen handlar om henne...och då vill bråkaren ha fortsatta dialog och skyller på och vill att den andre ta på sig skulden...bråkaren brukar också ofta säga att den andre tror sig vara bättre än alla andra fast den andre har inte sagt något sådant...bråkaren påstår att den eller den är inte någon andlig person, att den eller den bara inbillar vara andliga...bråkaren tycks vänta att dom som tystnar skulle slicka på hennes arsel.och erkänna sina fel och erkänna att den tyste är inte andlig osv...en sådan där situation blir den klorare tyst och lämnar platsen för en stund och vill inte bråka...bråkaren gillar inte detta heller...om månader och år kan bråkaren ta upp dessa gamla händelser och fortsätta älta och älta...Den kloke och vise deltar inte i bråket mer...den vise vet att det leder ingenstans, att inget gott följer av det...vad skall man göra åt sådana bråkare...att vara tysta är allra bäst...man vill ju inte att bråkaren suger ens energi och ger tillbaks sin negativa energi...man orkar helt enkelt inte bråka om ordklyverier och srtunt saker som bråkaren inbillar.


Kärleken har inget ålder, man blir inte kär i ett ålder, 
man blir kär i en människa.När männen har unga kvinnor som partner, är det knappast någon som reagerar negativt...men när kvinnan är äldre än mannen, oj vad kvinnan fördöms på grund av det..varför? ...varför döms kvinnan men inte mannen fast dom båda två har yngre livskamrater? ..det är kvinnofientligt...nedvärderande av kvinnor...kärlek har ingen ålder...man blir inte kär i ett ålder, man blir kär i en människa


Mycket skrivningar i tidningar om dessa två kvinnomord...båda kvinnorna har valt att ha  en kriminell man...ingen har vågat ifrågasätta kvinnornas val av män...kanske lika bra det för det skulle kännas smaklöst ifall dessa döda kvinnors parterval ifrågasätts...
Själv har jag alltid undrat varför vissa kvinnor väljer hårt kriminella män...tror dom att dom kan bota mannen...eller tycker dom att det är spännande med en kriminell man...Skall inte säga mer om detta...tror att detta ämmne är tabu just nu iaf.


Akta dig för manipulation. Låt inte andra manipulera dig, 
visa inte ifall du blir påverkad, låtsas som om det bara regnar :) reagera inte, strunta i manipulation, stå emot, var stark.


Man har fel om man dömer homosexualitet, bara vissa människor dömer homosexualitet, i andra arter blomstrar homosexualitet, varför är vissa människor intoleranta?
är människan det lägsta arten på Jorden? Lär dig älska alla människor, lär dig respektera alla människor


Är du medrasist, du hör rasistisk uttalande..men du vågar inte säga emot..du är alltså tyst, då är du alltså en medrasist.Är du medrasist? ..när du hör någån pratar rasistiskt, är du tyst då? ..isf är du en medrasist...vet du inte att tystnad är detsamma som att man håller med...eller åtminstonen uppfattas tystnad som att man håller med...Våga öppna munnen och säg emot rasister.


Låt fanatasin flöda, ställ upp för alla människor, gör en ny årlig fest för stockholmare, fira människans variationer i staden, då du acepterar invandrare, då du acepterar svenskar, bli enade i ett årligt firande, älska alla, älska alla människor En gång per år firas det Stockholms Pride...det är bra...men kan stockholmare tänka sig att börja fira "Stockholms enade människor"...menar alltså stadens mångsidiga ansikte...människor från hela världen...fira och acceptera människornas olikheter i Stockholm...ena er...visa världen och rasisterna, att vi alla är människor, likvärdiga människor...visa kärlek mot varandra oavsett vilken etnicitet du har...oh, ett sådant årlig firande skulle vara något humant, vackert, önskevärt.


Kan du se variationerna i världen, landskap variationer..skog, grönska, öken, sand, torr savann, floder och sjöar, smutsigt dricksvatten, Kan du se olikeheter i människor, trots olikheter, är vi alla människor, likadana människor vi alla är, Trots alla dessa olikheter..Jorden tillhör alla människor, Jordens rikedomar borde tillhöra alla människor, bli mänsklig, bli vänlig mot alla, lär acceptera alla människor, variationerna på Jorden och hos människor, är Jordens rikedom, alla måste få del av Jordens tillgångar.


Det finns bara en mänsklig ras. Alla människor på jorden tillhör samma ras, mänskligheten. Det finns många kulturer men det finns bara en mänsklig ras. Kulturer förändras över tiden precis som människor förändras över tiden. Det är naturligt. Tiden kommer att förändra allt. Men människan är alltid mänsklig, oavsett hudfärg.
Även idag är det viktigt att acceptera människor som människor, alla människor.


Intresset för politik skall man ha, men man skall inte glömma bort att älska hela mänskligheten, man skall försvara det som extremister och andra trycker på och hatar, Det krävs mod att våga försvara demokratin och hela mänskligheten. Var tycker du? Vågar du älska hela mänskligheten? Eller sjunker du in mörkret med extremhögern?


Tänk vad lyckligt lottade vi i västvärden är, vi behöver inte gå hungriga, ingen av oss dör av svält eller på grund av smutsigt vatten, det finns inga krig hos oss, vi behöver inte fly, det finns ingen total torka hos oss, vi har återkommande regn, vi flesta bor i demokratiska länder, visst är vi lyckligt lottade, när vi har det relativt bra bör vi vilja att  även andra sḱulle ha det bra, i Europa hörs det mer och mer, vill inte ha mer flyktingar, kärleken för allt levande tycks många då har glömt bort, dom kanske aldrig har kännt kärlek för andra, kärlek är svaret, älska och bli älskad. 


Varför skulle man inte få älska alla människor? Varför blir många sura och elaka om man säger sig älska alla? Är dom kanske avundsjuka? Känner dom att dom mår dåligt och vill få mig också att må dåligt? Det är bra om man känner sina dåliga sidor, då kan man  försöka bättra sig 
Att inte bli arg på dom som skäller på en, är visdom, 
Skäller "hundarna" på dig? Jo visst, så känns det, man har ju inte gjort något fel, Man har bara sagt att man älskar alla människor. Man alltså älskar alla människor på själslig nivå. 


Sätt press på politiker för att skapa förbättringar i samhället, om ingen säger något, händer ingenting nytt, 
var med om påverka samhället, din röst behövs, lyssna, 
bli mer politiskt aktiv, kämpa för bättre liv för alla.


Världen är annorlunda nu, vad kommer efter corona? 
Samhället skall inte gå tillbacks till det gamla, Vi måste kunna förändra nu vissa saker i världen, livet innan corona var inte helt ok. förbättringar behövs, corona visade vårt bristfälliga samhälle, hoppas politikerna försöker, hoppas vårdande ledare inser detta att förbättringar behövs, t.ex äldrevården ligger dåligt till idag, alla måste få ett bättre människosyn, bli mänskligare. Pengar är inte allt här i värlen.

 
Planeten blöder, dålig luft, marken är förgiftad, extrem hetta på vissa ställen, havet stiger, stormarna ökar, 
människan har förstört planeten Jorden, corona-virus är människans fel, mer virus kommer senare, hur blir det med människan, tror människan ett planeten Jorden
har hur mycket resursser som möjligt, gå samman Jordens folk, rädda planeten Jorden, rädda människans hem, gör det innan det är för sent. 


Blått, grått, torrt, blött, solen skiner mycket starkt,
svider i ögonen,  mörkt moln kommer med kylig luft, 
det bara vräker ner vatten från molnet, himmelen öppnat har sin stora port, helt plötsligt är regnet över och solen skiner igen, småfåglarna kvittra glatt och skatan skrattar, nordens varierande väder gör iaf livet varierande och olika, dagarna går med hela tiden olikheter i luften,
ibland går åskan dundrande och blixrande och ösregnande, nordbor vana är, andra rynkar på näsan, 


Reklam, överallt stoppas det reklam där det bara går, 
mata inte folk med reklam, värsta reklamen är det som
försöket få folk att spela, det är inte renhårigt, det finns en massa svaga människor som är spelberoende, och nya blir spelberoende hela tiden, sluta locka folk med spel, 
ungdomar kan förstöra hela sitt liv med spel, tänk istället människors välmående och dit hör inte spel, det vet ni väl.


Varför finns det så mycket ondska i världen, varför finns det så många oändligt fattiga människor i världen, vilket resulterar i ojämlikhet i världen, är rika länder för giriga,
huruvida invånarna i rika länder är själviska, eller om det är svårt att tänka på de fattiga i avlägsna fattiga länder,
massor av frågor, få svar, Världen är delvis barbarisk ännu, egoism lyser, solidaritet finns bara lite.
 

De flesta människor i världen tänker bara på sig själva,
de gnäller online i nätet, även om de är bosatta i ett rikt land, är det här livet andra är i gott skick och andra svälter ihjäl och andra lever för att torteras på randen av svält framöver. Vad vi ska göra, låt oss hjälpa, låt oss visa solidaritet.


Världsmedborgare, varför inte? Varför nationalist?  Världen är stor, Egen nation är bara som en droppe i havet. Roligare känna gemenskap med hela världen. Vi kan börja med en gemensam stat, EU, EU:s framtid är en stor stat, EU med alla sida delstater (nuvarande små länderna i Europa) Bättre hålla ihopp och trivas än att vara nationalist och "hata" andra.


EU, EU en stor stat, med många delstater. Kommer det bli så i framtiden? Kanske, kanske inte, men meningen var att det skulle bli så. Skulle det vara bra, skulle det vara dåligt? Förmodligen bra. En stat vars delstater samarbetar.Framförallt, solidaritet, solidaritet är svaret.


Hej världen, världen, jag tänker på världen, vad är det för värld vi lever i, det en underbar värld är, vi människor över hela Jorden, vi förstör världens natur, vi förstör världens klimat, vi dödar varandra, är vi barbarer fortfarande, du människa, väx upp, bli en människovän, 
en som älskar Jorden och människan.


Ni har fel om vi dömer homosexualitet, bara vissa människor dömer homosexualitet, i andra arter blomstrar homosexualitet, varför är vissa människor intoleranta?
är människan det lägsta arten på Jorden?  Lär dig älska alla människor, lär dig respektera alla människor.

--

Ser du bakom horisonten, 
eller tror du dig veta? 
Man vet faktiskt mycket, 
men men....
allt vet man inte, 
enskilda främmande människors liv kan du inte veta, 
så sluta tro illa om trämmande människor, 
sluta hata, 
sluta tycka illa om främmande människor, 
mjuka upp ditt hjärta och 
älska alla.
Även andra länder ligger bakom din horisont, su vet inte hur alla människor i olika länder lever, hur dom är, sluta döma....sök istället kärlek och medkänsla, gör världen till en lite bättre ställe att vistas på.


Muslimhatare och islamistiska terroristerär beroende av varandra, dom vill splittra världen, det är inte viktigt vad som står i Koranen, det viktigate är hur man läser, hur man förstår det man läser och hur man kan leva i samspel med andra och leva i harmoni med varandra,
oavsett vilken religin man tillber, 


Vem känner sig som en invandrare, vilka invandrare känner sig som svenskar, är en som fötts i Sverige en invandrare, en invandrare som känner sig vara svensk..
han, hon är då en svensk, var och ens känsla säger vad man är, andra kan inte veta vad man känner, man kan vara svart, brun eller "grön" men känna sig som svensk, 
kläderna gör inte en till en svensk, religiositet gör inte en till en svensk, det är känslan som är avgörande, ens egen känsla vad man är.


Journalistiken skall granska makten, makten skall inte granska journalistiken, makten måste tåla granskningen, så är det bara. Sluta hata och hota journalistiken, makten skall granskas, maktendemokratisk måste vara, bort med rasismen, bort med främlingsfientligheten, journalistiken skall skall berätta om makten,  många missbrukar sin makt, folket vill veta detta. 


Mobbning i skolan, varför görs det inget, sedan fortsätter mobbningen i vuxen livet, stackars skolbarn,  stackars mobbade barn, agera skolan, agera lärarna, ta tag i mobbare. Mobbare mobbare, varför dåligt mår du,  varför njuter du av att vara elak, är du sadist kanke.


Rika vinnare är, dom rika gynnas, fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. Politiker ger till rika, rika gynnas iaf. men fiska röster. kan dom göra, smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, politiker leker i sin lekstyga, varje år likadant, rika blir rikare och fattiga blir fattigare.


Flera sverigefinnar, som ett amish-gäng, håller hårt i sin finska kultur, umgågs helst bara med andra finnar, 
och så vidare :) men hör och häpna :) tur i otur, alla är inte sådana, många finländare har integrerat sig bra. 
Precis som många andra har integrerat sig bra.


Jakten på vinst skadar samhället, skadar dödligt ibland, skadar kroppsligt och psykiskt, arbetarna får stressa till max och ägarna badar i mijonvinster.


Att visa sitt ansikte...vad tycker du...oavsett om man är ung, eller gammal är det tillåtet att visa sitt ansikte....det att man är gammal är naturligt...alla blir någon gång gamla...var och en bör inte gömma sig bara att man är gammal...även gamla människor bör acceptera sin ålderdom...ålderdomen hör till livet...det är ingenting att skämmas för...älska dig...det att vissa i omgivningen accepterar inte äldre människor, skall den äldre inte bry sig om detta...världen är full av kritiserande individer vars önskan är att andra borde göra så som den kritiserande individen säger...människor är olika, olika ålder, olika utseende osv...låt oss leva ifred med varandra, oavsett vilken ålder vi än är.


Krig är hemskt...tv och tidningar pratar och skriver hela tiden om kriget...många gånger om samma saker...det är meninglöst att förgifta sitt sinne med massiva negativa tankar...men det är klart att man är så klart medveten om världens tillstånd just nu...men det gäller att behärska sig, på så vis behåller man sitt lugn...vad framtider har med sig, det vet ingen...bäst att försäka leva i nuet i sitt liv...hjälpa krigets offer och hoppas på bättre tillstånd till vår Värld.

 


Hur blir det med Nato ifall Trump skulle bli precident igen?
Hur kan en skara oliktänkande länder sammarbeta med varandra?
Halvdiktatorer leker att dom är demokratiska... Nato vill ha Turkiet med för Turkiet har stor arme , är muslimskt och ses som en bro mellan Ryssland och andra på den sidan...USA och Turkiet har fortfarande dödstraffet kvar. 
Nej, man blir lite rädd...allt är bara för att kriga mot Ryssland...nu ler Nato-pampar när Finland blev godkänd, Finland som har jätte lång gräns med Ryssland.

 

Krig är omänskligt...krig är maktgalna männens aktioner...eller rättare sagt deras armens aktioner...inte deltar dessa maktgalna män själva i kriget...dom är rädda om sina egna liv...tyvärr dom är inte rädda för andras liv och lidande...varför lockar makt vissa människor...maktbegär är sjukligt..

 

Hur skall barnen och barnbarnen kunna leva på Jorden?  om Jorden blir 2 eller 3 grader varmare, det skulle det vara en stor katastrof, barnen ärven Jorden från sina föräldrar, vilken Jord dom ärver, det beror vad världsledarna gör, dom gör för lite, det räcker inte att rädda planeten, barnen är arga nu, dom kräver att politikerna måste göra något, göra något som skulle ge resultat.


Att kriga är fel...att döda oskyldiga är fel...att fantisera och vilja gå tillbaks till gamla historiska tider såsom t.ex Putin gör, är storhetsvansinne...man bör respektera andra folk och andra länder...
Det är oerhört synd om det ukrainska folket, samt det är även synd om det ryska folket, särskilt alla som tvingas kriga...så många har dött på båda sidor...att slakta varandra är barbariskt...men när ett land blir angripen av ett annat land måste man  ju försvara sitt land.
Nu har Putin börjat prata om taktiska kärnvapen...är det hans sista hopp???
Hur kommer isf USA att reagera och alla andra Nato länder?
Blir det världskrig??
Och vi i stackars Sverige :) som Erdogan vill inte släppa in i Nato...men alliansfrihet vore varit bättre för Sverige, så som det var förut...men våra politiker blev rädda när Putin startade sitt krig mot Ukraina.
Så förändrades allt.
Jag älskar mitt födelseland Finland...jag älskar mitt nuvarande land Sverige...jag älskar hela världen och hoppas att alla länders ledare skulle vara så pass intelligenta att göra allt för freden...det återsår att se.
Vill inte skriva om kriget, mår illa när jag tänker på detta krig...jag påminns om detta hela tiden nu, för mina grannar är flyktingar från Ukraina.

Barn och ungdom oroliga för framtiden,  klimatförsämringar det stora hotet, många protesterar,  världsledarna lovar och lovar, ingenting händer, 
världsledarna slipper det värsta,det är barnen som kommer drabbas hårt, vilken planet barnen kommer att ärva efter denna generation.


///Kultur finns, många olika kulturer, när man behöver inte integreras, då behåller man sin hemkultur, ibland är det lyckad, oftast mindre lyckad, man blir utanför samhället.


Många olika tro, många olika trosläror...alla tror sig ha den rätta tron...öven ateister tror, dom tror på ateismen att det finns ingen Gud...saken är den att t.ex religionerna har kommit i olika tider med lite olika budskap och även lite samma budskap...men DET FINNS BARA EN GUD och inte ens det tycker alla lika.
Det bästa är att acceptera alla trosläror lika goda eller lika illa, som alla andra religioner.
Gud kan även ses som en universel kraft, istället för gud och himmel.


 Europeiska städer kan bli obeboeliga. Mänskligheten har gjort mycket fel,..städerna är onaturliga miljöer, nu när klimatet försämras på grund av fel mänsklig aktivitet, blir städerna för varma periodvis...människan har inte kunnat leva i samklang med moder Jord...verkar vara för sent att göra något...jakten på vinst fortsätter.


Vilka är extremister?  
troende extremister, 
icke troende extremister, 
extremist ateister, 
islamofober, antisemiter,
och alla andra mörkets krafter, 
alla dom hatar varandra,
skäller på varandras tro,
en mörk massa på Jorden,
mörkets material,
det är vad dom är.
Alla extremtroende är i princip likadana...


Jakten på vinst skadar samhället, 
skadar dödligt ibland, 
skadar kroppsligt och psykiskt, 
arbetarna får stressa till max 
och ägarna badar i minjonvinster.


Synd om tiggarna, 
vamt väder, kall väder, 
där sitter tiggarna, 
något kan man ge, ibland, 
varje dag samma sak, 
man ropen hör, 
hejssan, please, 
kontokort kan man inte ge, 
så man inget ger, 
ibland finns en krona i fickan, 
varsågod säger man och 
skäms för denna enda krona :(
Men och andra sidan...vad är det för liv att åka till ett främmande land och tigga? ..varje land bör se till sina egna medborgare...men t.ex Romanien, där får romer rasism på sig hela tiden och inte bara av folket, även myndigheter diskriminerar romer...
Så vad är bäst...skall man ge sina små mynt till tiggare...eller...skall man inte ge...det måste ju vara förnedrande att sitta där och tigga och ropa efter helt främmande människor...Jag gav förut små slantar till tiggare...numera har jag väldigt sällan pengar i handen, så tiggarna får inga pengar av mig...hur länge kommer tiggarna att tillåtas tigga här? ..borde inte deras eget land ta hand om dom? Att komma till Sverige innebär ju enligt lagen att man skaffar sig ett arbete...tiggeri klassas inte som arbete...visst tycker jag synd om tiggarna...men tiggeri är inte ett arbete...eller...kanske är jag för hård i mina ord nu...


Flera sverigefinnar, 😂
som ett amish-gäng, 
håller hårt i sin finska kultur, 
umgågs helst bara med andra finnar, 
och så vidare :) 
men hör och häpna :) 
tur i otur, alla är inte sådana, 
många finländare har integrerat sig bra.

 

Världsledarna tar inte klimatkatastrofen på allvar, inte Sverige heller...vilken planet barnen ärver från denna generation...ledarna tänker främst på pengar och ekonomi just nu.
Mänskligheten tycks kommit till en punkt där det är stopp, dom vill inte vända på klackarna och ändra sig...mänskligheten skulle klara sig med mindre prylar...bilarna är helt onödiga...fabriker behöver inte massprodusera saker, osv osv...
Klimatet håller på att bli varmare, stormigare, regnigare, torrare...men nej, ledarna vill inte sända standaren på levnad för människor...så fabrikerna, bilarna, flygplanen, jordbruket osv pumpar ut klimatfarliga ämnen i allt större mängder...
Stackars barnen som ärven denna generations skit...antagligen kommer denna generation hamna i världshistorieböcker så småningom i framtiden som planeten Jordens förstörare.


Att en del av mänskligheten har inte kommit längre än att fortfarande kriga och döda oskyldiga människor...Rysslands Putin går i täten vad gäller barbariskt krigande och dödande, han har sjunkit lika lågt som islamiska terrorister.
Ukrainska folket har rätt till sin frihet och sitt eget land lika väl som alla ryska folket har sin sk. frihet.
Om det finns alien som ser detta slaktande av oskyldiga ukrainare och även oskyldiga ryska män som tvingas kriga, så skulle alien skratta åt Rysslands Putin och tycka att han är en intelligens befriad tölp :)


Rika vinnare är,
dom rika gynnas, , 
fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. 
Politiker ger till rika, 
rika gynnas iaf. men 
Fiskar 🐟 röster. 🗣
kan dom göra, 
smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, 
politikerleker i sin lekstyga, 
varje år likadant, 
rika blir rikare och 
fattiga blir fattigare.


Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det rasistiska partiet och få deras godkännande och deras röster...så vill dessa två partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet.
Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten vill dom ha och ta.
Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt...men vad man kan se hur det är nu, så verkar det att en del av folket är villiga att putta bort moralen och sitt samvete för att högern skulle kunna ta makten.
Det är farligt att försöka normalisera rasism...detta land får inte bli som t.ex Ungern...nej...
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" om dom makten skulle få.


 

Mobbning i skolorna, 

varför görs det inget, 
sedan fortsätter mobbningen
i vuxen livet, 
stackars skolbarn, 
stackars mobbade barn, 
agera skolan, 
agera lärarna, 
ta tag i mobbare. 
Mobbare mobbare, 
varför dåligt mår du, 
varför njuter du av att vara elak, 
är du sadist kanke.

 

Skall ta upp islamofobi, 

Islamofobi är detsamma som rasism, 
detta ämne är alltid aktuelt, 
och skall påminnas om och om igen:
Den som har attityd som är islamofobisk, erkänner det sällan...men islamofobi finns, inte som en vanlig fobi...man bara kallar det för islamofobi fast det är detsamma som rasism...tror att benämningen syftar på att förlöjliga dessa islamhatare...men inte hjälper det...islamofober är sega som godiset "sega rottor" :) ..islamofober hatar ju inte bara religionen Islam, dom hatar allra mest muslimier, alla muslimer, oavsett fast dom kanske känner inte en enda muslim ens...islamofober pratar vitt och brett om Islam och citerar Koranen utan att veta vad versen betyder...dom citerar Koranen likadant som terrorister gör och som jätte fanatiska fundamentalistiska muslimer gör...och sedan allt negativt dom pratar om muslimer i allmänt.


Högerextrema och extrema islamister leker att dom gillar inte varandra . I själva verket har de en gemensam, ohelig allians: de både hatar och föraktar demokrati, frihet och jämlikhet. Var och en av dom är en särskild fara för sin egen kultur: extrema islamister mot islam, högerextrema mot väst


 

Islamofober sjunger ut sin okunskap, 

okunskap skapar rädsla och hat.
Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...
PS: här kan man läsa om islamofobisk tänkande.

 

Journalistiken skall granska makten, 
makten skall inte granska journalistiken, 
makten måste tåla granskningen, 
så är det bara. 
Sluta hata och hota journalistiken, 
makten skall granskas, ✍️
makten demokratisk måste vara, 
bort med rasismen, 
bort med främlingsfientligheten, 
journalistiken skall skall berätta om makten, 
många missbrukar sin makt, 
folket vill veta detta. 

 

Är du medrasist, 

du hör rasistisk uttalande..
men du vågar inte säga emot..
du är alltså tyst, 
då är du alltså en medrasist.
Är du medrasist? ..när du hör någån pratar rasistiskt, är du tyst då? ..isf är du en medrasist...vet du inte att tystnad är detsamma som att man håller med...eller åtminstonen uppfattas tystnad som att man håller med...
Våga öppna munnen och säg emot rasister.


 

Vem känner sig som en invandrare, 

vilka invandrare känner sig som svenskar, 
är en som fötts i Sverige en invandrare, 
en invandrare som känner sig vara svensk..
han, hon är då en svensk, 
var och ens känsla säger vad man är, 
andra kan inte veta vad man känner, 
man kan vara svart, brun eller "grön" 
men känna sig som svensk, 
kläderna gör inte en till en svensk, 
religiositet gör inte en till en svensk, 
det är känslan som är avgörande, 
ens egen känsla vad man är.


Muslimhatare och islamistiska terrorister
är beroende av varandra,
dom vill splittra världen,
det är inte viktigt vad som står i Koranen,
det viktigate är hur man läser,
hur man förstår det man läser och
hur man kan leva i samspel med andra
och leva i harmoni med varandra,
oavsett vilken religin man tillber, 


Sluta hata, 
sök sanningen, ljug inte, 
lär älska alla.
Islamfientliga säger att enligt Koranen får muslimer döda kristna...islamfientilig säger först att Koranen säger att muslimer skall döda otrogna...sedan säger han att muslimer skall döda kristna enligt Koranen...här har den islamfientliga läst Koranen som fan läser Bibeln, han förstår eller vill inte förstå hela sammanhanget, han fastnar i vissa ord bara...
- För det första. muslimer får försvara sig om någon krigar mot dom...men dom får inte döda först.
Och för det andra, Koranen erkänner judar och kristna och säger att dessa har inget att frukta på sista dagarna.
Och för det tredje, otrogna, kuffar, är dom som inte tror...kristna och judar tror på Gud precis som muslimer tror på Gud, dom är alltså inte kuffar på något sätt.


Undvik löjliga bråk, 
ordklyveri det värsta bråket, 
bättre att tystna, 
lår bråkaren bråka ensam, 
den kloke bråkar inte.
Vissa älskar att bråka och kritisera andra...dom älskar helt enkelt att bråka och kritisera andra...ibland är det bara ordklyveri och ingenting annat...ibland har bråkaren känt sig igen i någons skrivelse och blivit arg och sårad...men oftast är det inbilning...men troligen bråkarens undermedvetna eller hon har analyserat och trott att skrivelsen handlar om henne...och då vill bråkaren ha fortsatta dialog och skyller på och vill att den andre ta på sig skulden...
bråkaren brukar också ofta säga att den andre tror sig vara bättre än alla andra fast den andre har inte sagt något sådant...bråkaren påstår att den eller den är inte någon andlig person, att den eller den bara inbillar vara andliga...bråkaren tycks vänta att dom som tystnar skulle slicka på hennes arsel.och erkänna sina fel och erkänna att den tyste är inte andlig osv...en sådan där situation blir den klorare tyst och lämnar platsen för en stund och vill inte bråka...bråkaren gillar inte detta heller...om månader och år kan bråkaren ta upp dessa gamla händelser och fortsätta älta och älta.
Den kloke och vise deltar inte i bråket mer...den vise vet att det leder ingenstans, att inget gott följer av det...vad skall man göra åt sådana bråkare...att vara tysta är allra bäst...man vill ju inte att bråkaren suger ens energi och ger tillbaks sin negativa energi...man orkar helt enkelt inte bråka om ordklyverier och srtunt saker som bråkaren inbillar.


Ta hand om våra gamla, 
gamla arbetat länge har, 
nu skall gamla får vila, 
men men, stressen ökar, 
många fattiga är, 
liten pension dom får, 
svårt att leva, 
varför tycker Sverige inte om dom gamla, 
måste äldre vara rädda, 
rädda för ålderdomen, 
vad är detta för något, 
skamligt är vad det är.


Bekämpa rasismen, 
bekämpa rasismen, överallt, 
våga säga nej till rasism
Bekämpa rasismen...rasismen brukar visa sitt fula ansikte...vissa försöker liksom ha foten i båda lägen, men sådant syns ju...det kallas för, dubbelspel, 


Var försiktig med alkohol, 
låt bli att dricka.
Alkohol kan orsaka mycket bekymmer för dom som dricker...Dom kan bli alkoholister, dom kan förlora allt, dom kan bli hemlösa...När det har hänt, då har dom nått botten ett djupt botten-läge...Vad är det som driver dessa människor att dricka mer och mer? ..Det pratas om gener, men i huvudsak beror drickande säkert på ens svaga självkänsla eller annat problem...Spriten tar ju bort hämningar, i början tror dom att spriten hjälper...Till slut är dom fast i ett psykiskt beroende till alkohol.
Daltas det för mycket med alkoholister? ..Kanske det...Genom att säga till alkoholisten att det är genetiskt, ett sjukdom, att du dricker... Man så att säga tar bort ansvaret från människan, då är det bara att falla tillbaks till drickandet och skylla på,sin sjukdom...
Ingen kan hjälpa en alkoholist om alkoholisten kan inte hjälpa sig själv...En från min sista arbetsplats har nått botten, tyvärr, människan skäms så mycket att den människan vill inte ens svara på telefon...Kanske lika bra det.
Var försiktiga med drickandet...Man kan faktist ha roligt även utan alkohol eller annat berusningsmedel...Fast det kanske krävs en hel del mod för många, att våga ha roligt utan alkohol.


Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???


Det bästa vore om man kunde behärska sig och strunta vuxnas fördomar...det är oerhört svårt att påverka rasister...det tar bara på krafterna...dom flesta rasister är redan förlorade individer, det bör man förstå...dom sitter stenhårt fast i sin idiotista rasism...
vad man bör istället, det är barnen...man skall försöka påverka barnen...barn är inte rasister...om barn uppträder rasistisk, har dom tagit det från sina föräldrar eller andra vuxna...det är alltså tid att påverka barnen...visa den goda vägen för barnen...för då kommer dessa barn att vara "friska" som vuxna...
så låt barnen bygga upp en värld där alla har samma värde...men barn kan inte göra detta själva i dessa svarta tider, dom behöver vägledning.


 

Du rasist lyssna på mig, 
varför är du så ilsken, 
varför hackar du andra, 
varför tror du dig vara bäst, 
vet du vad rasism är, 
rasism är en avskyvärd egenskap hos dig, 
rasismen skänker dig totalt, 
du faller som en sten på en sjö, 
du har själv blivit utstött 
på grund av din rasism, 
dom flesta ser ner på dig, 
och anser dig vara intelligensbefriad, 
du rasist, skärp dig, 
tänk efter vilken skada du orsakar dina offer, 
tänk efter vilken skada du orsakar dig själv, 
gör bot, bli mänsklig igen. 
När du lär älska dig själv, då kan du älska även andra, 
kärlek är svaret på nästan allt. ❤️ 

 


Man måste våga prata om extremism...all extremism, inte bara om muslimska extremister.
Varför vissa människor uppfinner en religion till sig eller filosofi till sig...alltså tagen ur fantasin...och sedan försöker dom få andra att tro på deras fantasi...bristen på bra liv eller benägenhet att fantisera då och hitta ett fantasiliv och därmed inbilla sig att dom är bra människor på alla sätt...t.ex extrema religiösä människor letar hela tiden negativt från sina heliga böcker och dom tycker mycket illa on oliktänkande...terrorister och terrorist-älskare är extrema i sina tankar, i sina ord och i sina handlingar...kristna extremister finns också, särskilt i USA, men även här i Europa.
Vad kan man säga då om t.ex dessa som tror sig vara sk. jediriddare...dom förstår inte hur filmens författare tänkte, varifrån han fick begreppet jedi...Islam hade dessa mystiska jeddiriddare...men dagens film-jedi lever inte som jeddiriddare...filmen kan ju inte ge samma som riktiga jeddiriddarna har...och så vidare...det finns alla slags extremister, t.ex främlingsfientliga/rasister, islamofober, homofober osv, extremister är dom.
Man måste våga säga emot alla dessa extremister...det finns alltid svaga människor som börjar tro på dessa bedragare och i fantasi levande svaga personer, tyvärr..


Varför görs det inte mot arbetslpats-mobbning? ..Kränkande särbehandling är förbjudet, men det räcker inte.
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..
Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms.
Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...
När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?
PS: har själv fått känna hur det känns att bli mobbad.


Du människa, vakna, 
ta ansvar för planeten, 
sluta skita ner planeten.
Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen, plus länder i Asien...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren.
Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir...

 

--------------------------------------------------

Att bli kränkt är inte ett tecken på svaghet, utan en nödvändig förmåga att försvara sig själv. 
Ibland kan emellertid känslan gå för långt och känslan av kränkning 
 blir ett livshotande svar.
Man behöver alltså inte bli kränkt av allt, t.om av det vad andra skriver, isf har man problem.
kränkhetskultur är numera mångas akilleshäl.


Alkohol är inte hälsosam ...alla vet det...men många dricker alkohol ... man kan faktiskt festa utan alkohol ... Det räcker att till exempel smaka bara lite eller säga att man är nykterist ... Det är som konst att inte dricka alkohol ... att festa och ha kul utan alkohol ... Då är man sig själv, hjärnan är inte störd av alkohol ... Då tänker du rationellt med dina egna friska hjärnnceller...När hjärnan påverkas av alkohol, gör alkohol knäppa saker i den mänskliga hjärnan ... hjärnan släpper alla hämningar och personen uppträder oftast dåligt då ...När man festar utan alkohol, då är man fri ... fri att lita på sig själva att man kan uppföra sig ordentligt ... det finns kvar ditt eget friska självförtroende ... du vågar skratta och ha kul 


En normalt funkande mamma vill väl vara hemma med sina barn, eller hur? Det där att en mamma skulle älska att arbeta utanför hemmet mer än sina barn, är helt tagen ur luften. Skulle tro att man han fått kvinnor att ljuga för sig, för att vara feminister och vara med i kampen att kvinnan skall vara som en man. Kvinnan har hur som helst misslyckats med att vara som en man. Få kvinnor gör man-sysslor så om tvätta bilen, mecka med bilen, laga trasiga saker hemma, mm. Men kvinnorna kräver att männen skall göra kvinnor-sysslor och till och med vara pappa-lediga med lagens hjälp.
Det har varit mycket lätt för kvinnor att ljuga, för att fjäska för feminismen och t.om svenska politiken är helt genom-surad av feminismen. Detta med att kvinnan skall vara som en man, har gjort barnens liv sämre, mycket sämre. Ingen har tänkt på barnen. Man har bara och fortsätter fortfarande att jaga kvinnor till arbetet.


Abort borde kunna göras bara, då kvinnans liv är i fara. Kvinnor kunde föda sina barn och adoptera sedan bort barnen. Många anser att sådan åsikt är gammalt och förlegat. Kan hända att det ses så. Med den öppna sexualiteten, t.ex sex redan vid mycket unga ålder, och sex till vänster och höger utan tanke på någonting annat än sex, har blivit accepterat i västvärlden. Det är bara att ha sex med vem man vill, när man vill, utan skydd också, för sedan kan man ju göra abort. Abort används i många fall som preventiv-medel. Det aborteras t.ex i Sverige, otroligt mycket årligen.
Fri abort har både för- och nack-delar.
Tänk efter, Sverige ropar efter folk, det födds för få barn i Sverige. Istället aborteras det mycket på grund av den fria aborten, aborten används ofta som preventiv-medel.
Barn har ju inga rättigheter, foster allra minst. Huvudsaken tycks vara att kvinnan kan göra vad som helst med sin kropp. Visst, kvinnans kropp är hennes. Men fostret är även något mer än bara en kvinnan kropp.
Jag är inte religiös, men jag är emot helt fria aborter, gillar inte att abort används som preventiv-medel. Det finns ju preventiv-medel för alla att köpa/använda. Så varför används då inte preventiv-medel tillräckligt ofta? Man borde satsa på att lära folket att använda preventiv-medel även här i Sverige, då skulle det inte behövas göra så mycket aborter.
Världen är galen.I annastans födds det alldeles för många barn, barnrika familjer, fast det råder stor fattigdom. I Sverige ropas det efter mer barn och samtidigt aborteras det här otroligt mycket.
Jag vet, jag har lite annorlunda syn på fria aborter, än d flesta. Istället för abort bör man lära sig använda preventiv-medel, i det har Sverige inte lyckats. Det är väl även en moral-sak, liksom en feminist fråga.


Det kan ses och uppfattas som genialt att vara öppen, inga hämningar, säga vad man tycker och tänker, våga alltså mer, våga uppträda fritt. Så gör d flesta små barn. Men när åren går, försvinner barnens öppenhet, barnens spontanitet. Föräldrarna och andra vuxna kväver barnens spontanitet, gör inte så, säg inte så, svär inte, slå inte, osv osv. Samtidigt ser och hör barnen att d vuxna gör själva det vad d kräver att barnen skall inte få göra. Undra på att barnen blir lite förvillade och funderande och till slut har d lärt att uppträda lika falskt som vi vuxna.
Med falskt menar jag att för det mesta tänker vi helt annorlunda än vi pratar. Vi kan ha elaka konstiga tankar om allt och alla, eller roliga tankar, men vi har blivit lärda att inte säga det man tänker, tänk först och tala sedan.
Men ingen har lärt barnen att vårda sina tankar. Ingen tar itu med andras eller sina egna tankar. Ingen pratar om kraften som tanken har. Tankar kan orsaka både det ena och det andra. När vi inte har någon kontroll över våra tankar, blir man ofta sina egna tankars slav, både i gott och ont.

Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???

 

Ta tag i din aggressivitet.

Varför har vissa människor så mycket aggressioner? ..Varför tar dom inte tag i sina aggressioner? ..Kan det vara så att dom vet inte att dom är aggressiva? ..för man kan ju vara aggressiv på många ilika sätt...vissa är aggressiva passivt...passiva aggressioner kommer fram t.ex att man leker stumskola, är tyst mot dom som man är arga på...sedan det där utåt riktad aggressivitet...
Det är bara att konstatera att aggressioner finns.
Men varför vill den aggressiva inte bättra sig? ..är dom verkligen så blinda? ..eller leker dom bara?
Många känner igen sina aggressioner men vill inte prata om det, istället vill dom stämpla andra som aggressiva istället...på så vis slipper dom prata om sina aggressioner...dom lurar sig själva.
Det är klart att alla är aggressiva någon gång...men det där att vara aggressiva så ofta, det liksom går åt fel håll...aggressiva mår ju inte bra och genom sin aggressivitet förpestar dom även andras liv.

 

Islamofober sjunger ut sin okunskap, 
okunskap skapar rädsla och hat.
Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...
PS: här kan man läsa om islamofobisk tänkande.


Låt fanatasin flöda, 
ställ upp för alla människor, 
gör en ny årlig fest för stockholmare, 
fira människans variationer i staden, 
då du acepterar invandrare, 
då du acepterar svenskar, 
bli enade i ett årligt firande, 
älska alla, älska alla människor
En gång per år firas det Stockholms Pride...det är bra...men kan stockholmare tänka sig att börja fira "Stockholms enade människor"...menar alltså stadens mångsidiga ansikte...människor från hela världen...fira och acceptera människornas olikheter i Stockholm...ena er...visa världen och rasisterna, att vi alla är människor, likvärdiga människor...visa kärlek mot varandra oavsett vilken etnicitet du har...oh, ett sådant årlig firande skulle vara något humant, vackert, önskevärt.

--------------------------------------------------------

 

Titta inte bort om du ser, för du kan inte ljuga bort det du sett...
T.ex Indien, där finns barnslavar i alla åldrar...fattigas barn...dom luras bort hemifrån av agenter....sedan agenterna säljer barnen...barn säljs till fabriker, krossa stenar, att bli prostituerade och så vidare.
Alla vet detta men det är få myndigheter som bryr sig...rika högre kaster utnyttjar barnen i sina hem som arbetare.
Dessa barn får aldrig gå i skolan, även deras öde bli likadan som sina föräldrars, dom går inte i skolan och måste fortsätta samma fattiga liv som sina föräldrar.
Högre kasters människor ser detta men dom hävdar att sådant existerar inte...
Hur kan man vara så grymma mot barnen? Kastsystemet lever vidare och dom rikare uttnytjar hänsynslöst barnen och dom fattiga föräldrarna på alla vis om dom får möjlighet till det..
När skall Indiens fattiga göra revolution för att få samma rättigheter som dom högre kasterna?
Det är liknande även i västvärlden...tänk på tiggarna i våra gator...många vänder bort blicker från dom och vill inte se deras fattigdom...Sverige tillåter tiggarana på gatorna...hur skulle det bli om även svenska fattiga satte sig på gatan och började tigga? ..då skulle säkert hända något, kanske eller kanske inte.
Varför tittar man bort från eländet? ..Varför vill man inte försöka påverka dom fattigas situation? ..När man är inte själv jätte fattig, kan många inte sätta sig i den fattiges situation...empatin räcker inte till dom behövande.
Hela världen är delat på dom, fattiga-medellösa-rikare-miljonärer-miljardärer...det är en ytterst lite skara som äger jätte mycket av Jordens rikedomar.
Orättvisan finns överallt.
När jag ser tiggare och hemlösa, blir jag mycket ledsen...att samhället inte gör något...att man låter folk lida...var är samhällets medmänsklighet?
Känslig som jag är, lider jag med dom behövanden...jag vill hjälpa...men mitt hjälp botar inte det likgiltiga samhället...ibland önskar jag att jag vore lite mer okänslig, att jag inte brydde mig så mycket...känslorna styr..

 

Att vara mer ensam och stilla, det är bra för psyket...det stillar sinnet...stressen blir mindre och mindre...om man har tur så, så småningom kommer lugnet och harmonin och man börjar faktiskt uppskatta det stilla livet lite mer...det är ju så att man måste vänja sig att ta det lugnt...steg efter steg vänjer man sig med det lugnare livet.
Så någonting bra tog corona med sig...lugnet om man vill...det gäller bara att ta det lugnt och acceptera lugnet...att gilla lugnet...då mår man bra.
Men alla kan inte ta det lugnt, specielt sjukhuspersonal, dessa hjältar som kämpar att hjälpa andra.


Varför är många kvinnor avudsjuka på varandra? ..det är så dumt...istället bör kvinnor hålla ihopp och stödja varandra...kvinnor har fortfarande inte samma status som män...detta gäller även i Sverige...så kvinnor borde förstå att hålla ihopp i vått och torrt.
Men nej...denna hemska avundsjuka ses här och där...kvinnor retar sig på varandra och blir avundsjuka på vissa kvinnor på grund av någonting...varje gång man råkar på en avundsjuk kvinna, känns det väldigt ledsamt först...sedan beror allt på vad denna avundsjuka kvinna gör...hon kan göra   livet surt för en...om den avundsjuka kvinnan har någon makt, då visar hon det och det drabbade stackaren kan inget göra...undra på att avundsjuka kvinnor sällan har riktiga kvinliga vänner.
Man väntar sig ju att vännerna skall vara ens vänner, inte ens fiender genom avundsjukan.
Men om det handlar om helt främmande kvinnor? ..sak samma..det gör lika ont kanske och man blir arg innerst inne på denna avundsjuka kvinna.
Vad göra? ..försöka att inte bry sig...det är oerhört svårt, men det är det enda som hjälper...man skall ju inte må dåligt på grund av hennes avundsjuka...så man skall strunta i det...vända ryggen åt henne, bry sig inte...rensa tankarna bort från den avundsjuka kvinnan...leva som hon inte fanns.
Man måste ju skydda sig för att mår bra...att må bra, det ens livsuppgift att se till att man själv mår bra.


Var tredje månad skickar Vattenfall sin räkning...inte elräkning, men deras andra så kallade räkning...och den är förbannat hög...varje gång nästan 1 000 kr...några månader sedan skrev dom att dom höjer räkningen jätte mycket och det gjorde dom...så klart reagerade jag och skrev elavtal med ett annat bolag...men denna 1 000 kr per kvartal måste jag betala Vattenfall...tycker att det är rena rama råneriet...min el kostar bara ungefär 300-400 kr per kvartal...men denna förbannade Vattenfall-räkning...ser rött varje gång den räkningen kommer.
Hur kan Vattenfall vara så giriga? ..betalar alltså elen inte till Vattenfall, det jag betalar är deras elnät.
Tyvärr vet dessa stora bolag att enskilda människor kan inget göra åt deras girighet...läste tidigare att  Vattenfall hade fått kritik och beordades att sänka elnät avgiften, men ingenting har hänt och kommer väl inte att hända heller skulle jag tro


Vissa spottar ut ur sig nästan vad som helst...dom påstår att dom är uppriktiga i allt dom säger, med andra ord, dom pratar så som dom tänker för det mesta, tankar är snabba, ofta tänker man jätte konstigt, 
alla tankar är är inte uppriktiga, utan en stor del av tankar är helt vansinniga, färgade av ens själsliga tillstånd, 
Uppriktighet är det man verkligen menar, inte alltså bara det man tänker eller tror sig vara uppriktighet, man måste försöka komma ihåg att en civiliserad intelligent människa vet hur man skall uppträda inför andra, man skall vara vänlig och hjälpsam, klart är dock att t.ex extremism i alla former bör kritiseras iaf då om extremisten skadar andra med sin extremismantingen i handlingar eller verbalt.


Faktum är att
Det finns ingen vinnare eller förlorare i debatten ... Förlorare är om någon känner att hen förlorat och det är frågan om känslan av att de har förlorat och sedan brukar dom börja skylla på hen dom tror att dom har förlorat mot och hen börjar odla ofta ad hominem-argument och debatten blir förvrängd och förlorar den meningsfulla konversationsstilen.
Jag vet att det kan vara svårt att inte kritisera en annan om man  börjar känna känslomässigt och känner att man inte längre kan  debattera för sin sak.

Det är många människor som har flytt från sina hemländer...det flesta har flytt till sina grandländer...nästan alla flyktingar finns i dom fattiga länderna som tagit dom...Europa har tagit emot bara en liten liten del av flyktingarna...ändog klagar man väldigt mycket över flyktingar i Europa.
Vad beror det på...det beror på synen på människor som ser inte likadana ut som europer eller människor som har en annan religion eller kultur än europer har.
Vad säger detta...det säger att vi inte skulle ha några problem av flyktingar om rasism inte fanns...det sneda synen på andra människor, synen som är rasistiskt, som spelar in här...europer och även vissa andra, tycks anse att annorlunda människor är inte lika värda som europer...titta bara hur hårt vissa politiska partier i Sverige går emot flyktingar, moderater och kristendemokrater i spetsen, påhejade av sverigedemokrater...rasismen visar sitt ansikte:
Vissa säger att det är inte rasism...men vad är det då när man vill inte hjälpa människor som inte är likadana som europer...visst är det rasism...hur dom än nekar, kommer dom inte ifrån det att det är rasistiskt.
Klart är dock att det är inte meningen att Sv erige skall fortsätta att emot lika mycket som förut...det finns redan problem tillräckligt mycket på grund av dåliga integrationen som Sverige har inte kunnat ordrat upp...så det är mer skadligt än humant tatt ta lika mycket emot när man inte kan ta hand om alla flyktingar...det är inte humant att inte får arbete, trångboendet, problem områden, osv osv, det är inte humant hur afghanska ungdomar måste leva tack vore gymnasielagen, det är långt ifrån humant.
Så vad göra...fortsätta att hjälpa människor...man behöver ju inte ta emot så mycket, hjälp på plats istället också...
När man tittar på dom nordiska länderna, sticker Sverige ut...antingen är Sverige ett extremt land eller så är dom andra nordiska länderna enormt extrema i sin flyktingpolitik...vad tror ni, är det dom andra länderna som är extrema...eller är det Sverige...svaret beror på vilkets partiets politik du gillar.
Utan rasism hade vi inga större problem med invandringen...rasismen genomsyrar allt detta, tyvärr.


Den som vågar betrakta sig själv, ser sig själv nästan sådan som man är...därför behöver hon inte ägna sig åt det vad andra har för bild av henne...om man har bra självförtroende, bryr man inte särskilt mycket vad anda säger om en...andra kan inte veta exakt hur andra människor är...dom tolkar bara...sedan finns det nog några som är jätte bra att tolka människors beteende och kroppspråk, dom har lättare att se hurudan någon är...alla kan ju inte tolka kroppspråk, så deras tolkning av en är ofta helt fel...specielt om dom ogillar någon, då tenderar dom att komma med negativ kritik om den personen.


Alla får kritik då och då...det finns alltid några som vill kritisera andra...om man aldrig vill ta emot kritik, då är det bäst att vara tyst...men genom att vara tyst får man också kritik, man brukar ju säga att genom tystnad håller du med...så det verkar så att man måste lära tåla kritik...och samtidigt lära sig att kritisera andra så lite som möjligt, för kritiserande är ju det samma som att peka med fingret och säga att du har fel, men jag har rätt...man kan alltså försöka vara utan att kritisera andra personligen.


Enad EU, mycket bra gjort EU, EU-länderna har nu gemensam skuld, som binder samman alla dessa länder, solidaridet med i bilden, dom svaga skall hjälpas, enad front, stark EU.


 

Solidaritet är medicin för enighet, utan solidaritet härskar egoism och odemokratiska beslut, enighet i solidaritetets namn stärker alla inblandade, ingen blir bortglömd, solidaritet räcker sitt hjälpande hand, länge leve solidaritet, solidaritet växer i EU nu genom den gemensamma lånen och det gemensamma coronastödet.Länge leve människovänlighet.

-----------------------------------

////Räck ditt hjälpande hand, var solidarisk.


EU, vad tänker jag, 
EU en stor state, 
med många delstater. 
Kommer det bli så i framtiden? 
Kanske, kanske inte, 
men meningen var att det skulle bli så.
Skulle det vara bra, 
skulle det vara dåligt?
Förmodligen bra. 
En stat vars delstater samarbetar.
Framförallt, solidaritet, 
solidaritet är svaret.


Världsmedborgare, varför inte? 
Varför nationalist? 
Världen är stor, 
Egen nation är bara som en droppe i havet. 
Roligare känna gemenskap med hela världen. 
Vi kan börja med en gemensam stat, EU, 
EU:s framtid är en stor stat, EU 
med alla sida delstater (nuvarande små länderna i Europa) 
Bättre hålla ihopp och trivas 
än att vara nationalist och "hata" andra.


Världen få mig att tänka
varför finns det så mycket ont i världen
varför finns det så många oändligt fattiga människor i världen,
vilket resulterar i ojämlikhet i världen,
är rika länder för giriga,
huruvida invånarna i rika länder är själviska,
eller om det är svårt att tänka på de fattiga i avlägsna fattiga länder,
massor av frågor, få svar,
Världen är delvis barbarisk ännu,
egoism lyser, solidaritet finns bara lite ,,
De flesta människor i världen tänker bara på sig själva,
de gnäller online i nätet, även om de är bosatta i ett rikt land,
är det här livet
andra är i gott skick och
andra svälter ihjäl och
andra lever för att torteras på randen av svält framöver.
Vad vi ska göra, låt oss hjälpa,
låt oss visa solidaritet.


Så tyst det är, 
en tidig morgon det är, 
folk ligger kvar i sina sängar, 
snarkande, pruttande, 
nattetid råder tysthet i samhället, tysthet och mörker, 
bara dom ljusskygga brottslingarna agerar i mörkret, 
snart blir det ljust, 
folket vaknar, 
det börjar myllra folk på gatorna, som små myror, 
vilket sorl det då är, 
människor överallt, 
många olika språk hörs, 
Men på natten tystnat samhället, 
det som två olika samhällen är


Dessa reklam, 
överallt stoppas det där det bara går, 
mata inte folk med reklam, 
värsta reklamen är det som försöket få folk att spela, 
det är inte renhårigt, 
det finns en massa svaga människor som är spelberoende, 
och nya blir spelberoende hela tiden, 
sluta locka folk med spel, 
ungdomar kan förstöra hela sitt liv med spel, 
tänk istället människors välmående och 
dit hör inte spel, det vet ni väl.


Blått, grått, torrt, blött, 
solen skiner mycket starkt, svider i ögonen, 
 mörkt moln kommer med kylig luft, 
det bara vräker ner vatten från molnet, 
himmelen öpnat har sin stora port, 
helt plötsligt är regnet över och solen skiner igen, 
småfåglarna kvittra glatt och skatan skrattar, 
nordens varierande väder gör iaf livet varierande och olika, 
dagarna går med hela tiden olikheter i luften,
ibland går åskan dundrande och blixrande och ösregnande, 
nordbor vana är, andra rynkar på näsan, 

Lyssna 
Vet ni vad som sker på planeten Jorden? 
Planeten blöder, 
dålig luft, 
marken är förgiftad, 
extrem hetta på vissa ställen, 
havet stiger, 
stormarna ökar, 
människan har förstört planeten Jorden, 
corona-virus är människans fel, 
mer virus kommer senare, 
hur blir det med människan, 
tror människan ett planeten Jorden har hur mycket resursser som möjligt, 
gå samman Jordens folk, 
rädda planeten Jorden, 
rädda människans hem, 
gör det innan det är för sent. 


Världen är annorlunda nu, 
vad kommer efter corona? 
Samhället skall inte gå tillbacks till det gamla, 
Vi måste kunna förändra nu vissa saker i världen, 
livet innan corona var inte helt ok. 
förbättringar behövs, 
corona visade vårt bristfälliga samhälle, 
hoppas politikerna försöker, 
hoppas vårdande ledare inser detta att förbättringar behövs, 
t.ex äldrevården ligger dåligt till idag, 
alla måste få ett bättre människosyn, 
bli mänskligare.
Pengar är inte allt här i värlen.


Sätt press på politiker för att skapa förbättringar i samhället, 
om ingen säger något, händer ingenting nytt, 
var med om påverka samhället, 
din röst behövs, 
lyssna, 
bli mer politiskt aktiv, 
kämpa för bättre liv för alla.

 

Varför lever du?
vet du det? 
livet är kort, 
vill du bli människovänlig och andlig, 
eller vill du vara mäbbiskofientlig, 
vilket föredrar du
hur vill du bli ihågkommen?


Man kan inte äga en annan människa...om den andra vill gå, måste du acceptera det...du kan inte hålla en kvar bara för att du vill inte släppa taget...för bådas skull är det därför lämpligt att du släpper taget och låter den andra vara fri om man vill det...själv klart är detta oerhört svårt ibland...man tenderar ju att se bara på sin egen nytta i situationen och glömmer att även den andra ser på sin egen situation och försöker så att hen mår bra...ofta stirrar båda bara sina egna inrtessen.. det svårt att släppa taget...att släppa taget, kan göra livet lättare på många vis...och glöm inte att tiden läker alla sår.

------------------------------------------------

 

Man har många friheter. Den som ständigt vill kritisera andra gör det, och ser det som sin frihet.
Den som inte ständigt vill kritisera andra gör det inte ständigt, det är också en frihet.
Frihet inkluderar också att berätta om dessa saker. Att ta upp detta är inte detsamma som personlig kritik, det kastar inte smuts på en annans hals. Om någon blir skadad av det, handlar det om hans eller hennes känslomässiga liv, känsliga känslor, att bli sårad, kränkt.
De som ständigt kritiserar andra, tolererar inte att de kritiseras, de blir arga och därför ser de det också som kritik och blir sura..
Det känslomässiga livet rusar negativt med ständig kritik. Sedan lever en person i negativitet, i skuggan av negativitet, ständigt tittande  runt, vem han kan kritiseras och få en känsla av välbefinnande ett tag det.


Vad tror du är orsaken till att kritisera andra och gå så långt som att tolka andras skrifter och se dem som orn det var riktat bara för dig och för dig och dig ???
Varför kan du inte läsa direkt vad som är skrivet och lämna bort tolkningen och fantasin att det bara skulle vara skrivet för dig ???
Om du inte känner för mycket när du läser skrifterna och bara fördjupar dig på ord och meningar utan tolkning, mår du mycket bättre, du känner dig inte utpekad på grund av skrifterna när du förstår vad du läser.
Jag kritiserar inte mycket någon personligen, det är inte min vana, men ibland faller jag också, tyvärr är jag inte perfekt
Att förstå läsning, eller snarare missförstånd av det du läser, leder alltid till en minskning av självkänsla och obehag på grund av det.
Det är väldigt viktigt att försöka lära sig att älska sig själv så mycket att man accepterar sig själv, gillar sig själv och därför inte ångrar ens egna fantasi som man ser i andras skrifter. Så det är bäst att lämna fantasi och tolkning av andras skrifter.
Jag medger att det inte är lätt, men med tiden blir det lättare så länge du lär dig det med tiden. Men ibland känner du dig fortfarande dålig om du börjar fantisera, föreställa dig andras i skrifter. Men bli inte avskräckt.
Så du får inte ge makt till negativa känslor på det sättet, du måste arbeta med dem för att utvecklas.


Varför skulle man inte få älska alla människor? 
Varför blir många sura och elaka om man säger sig älska alla? 
Är dom kanske avundsjuka? 
Känner dom att dom mår dåligt och vill få mig också att må dåligt? 
Det är bra om man känner sina dåliga sidor, 
då kan man  försöka bättra sig 
Att inte bli arg på dom som skäller på en, är visdom, 
Skäller "hundarna" på dig? 
Jo visst, så känns det, 
man har ju inte gjort något fel, 
Man har bara sagt att man älskar alla människor. 
Man alltså älskar alla människor på själslig nivå. 


Tänk vad lyckligt lottade vi i västvärden är, 
vi behöver inte gå hungriga,
ingen av oss dör av svält eller på grund av smutsigt vatten, 
det finns inga krig hos oss, vi behöver inte fly, 
det finns ingen total torka hos oss, vi har återkommande regn, 
vi flesta bor i demokratiska länder, 
visst är vi lyckligt lottade, 
när vi har det relativt bra bör vi vilja att  
även andra sḱulle ha det bra, 
i Europa hörs det mer och mer, vill inte ha mer flyktingar, 
kärleken för allt levande tycks många då har glömt bort, 
dom kanske aldrig har kännt kärlek för andra, 
kärlek är svaret, älska och bli älskad. 


Det är många människor som har flytt från sina hemländer...det flesta har flytt till sina grandländer...nästan alla flyktingar finns i dom fattiga länderna som tagit dom...Europa har tagit emot bara en liten liten del av flyktingarna...ändog klagar man väldigt mycket över flyktingar i Europa.
Vad beror det på...det beror på synen på människor som ser inte likadana ut som europer eller människor som har en annan religion eller kultur än europer har.
Vad säger detta...det säger att vi inte skulle ha några problem av flyktingar om rasism inte fanns...det sneda synen på andra människor, synen som är rasistiskt, som spelar in här...europer och även vissa andra, tycks anse att annorlunda människor är inte lika värda som europer...titta bara hur hårt vissa politiska partier i Sverige går emot flyktingar, moderater och kristendemokrater i spetsen, påhejade av sverigedemokrater...rasismen visar sitt ansikte:
Vissa säger att det är inte rasism...men vad är det då när man vill inte hjälpa människor som inte är likadana som europer...visst är det rasism...hur dom än nekar, kommer dom inte ifrån det att det är rasistiskt.
Klart är dock att det är inte meningen att Sverige skall fortsätta att emot lika mycket som förut...det finns redan problem tillräckligt mycket på grund av dåliga integrationen som Sverige har inte kunnat ordrat upp...så det är mer skadligt än humant tatt ta lika mycket emot när man inte kan ta hand om alla flyktingar...det är inte humant att inte får arbete, trångboendet, problem områden, osv osv, det är inte humant hur afghanska ungdomar måste leva tack vore gymnasielagen, det är långt ifrån humant.
Så vad göra...fortsätta att hjälpa människor...man behöver ju inte ta emot så mycket, hjälp på plats istället också...
När man tittar på dom nordiska länderna, sticker Sverige ut...antingen är Sverige ett extremt land eller så är dom andra nordiska länderna enormt extrema i sin flyktingpolitik...vad tror ni, är det dom andra länderna som är extrema...eller är det Sverige...svaret beror på vilkets partiets politik du gillar.
Utan rasism hade vi inga större problem med invandringen...rasismen genomsyrar allt detta, tyvärr.


utländsk
Trumpism, hur reagerar du på trumpism?
Beundrar du trumpism,
varför beundrar du trumpism,
Vet du att trumpism söndrar och
är konservativ, diktatorisk, intriger som stör staten,
När man tittar på världen kan man se hur trumpismen söndrar världen,
diktatorer och nästan diktator-härskare förhärligar Trump,
demokratiska stater, å andra sidan, tänker på det bästa i världen.
Skulle det inte vara bättre om världen var förenad?
Krig och uppror skulle minska.
Trumpism orsakar krig och kaos i världen och i USA.


utövrig
Dom flesta traditioner brukar kosta pengar, tid, stress...folk stressar med alla pynten, allt skall vara på plats i tid...sedan efterråt skall alla pynten tas bort igen...bara jobb och stressa och även att det kostar pengar...till pynten kommer maten...maten skall köpas och lagas.
Sedan när taditionella dagen är slut, är många trötta och stressade och kanske vissa även saknar pengar då...och snart kommer nästa storheög och samma fortsätter...flera gånger per år.
Jag har slutat allt sådant där för flera årtionden sedan...saknar inte tradiotionella storhelger...lever nästan som vanligt...har bara en pytte liten plast-gran på bordet och en julstake...ingenting annat :)
Men det är ok. för andra att leva som dom vill...var och en gör som man vill med dessa storhelger.
Om man är nöjd och glad med det man gör, då det väl ok...men akta er för sstress.

utländsk
Fattiga länder, som Kenya och Pakistan, tar emot flest flyktingar
Fattiga länder tar emot cirka 80 procent av världens flyktingar. Fattiga länder tar emot flyktingar även om de inte ens har medel för sina egna medborgare.
Ändå rika europeiska länder klagar och hotar att stänga sina gränser. Vad Europa får är ett litet antal. Fattiga stater accepterar även om de inte har något att ta hand om ens egen befolkning.
Varför är det då här? Varför förstår en fattig person att hjälpa en annan fattig person? Det beror på att de fattiga vet hur det är att vara fattiga, så de hjälper gärna andra fattiga och behövande.
Rikare stater och rikare människor, inte alla har tillräckligt med empati. Förstår inte hur det är att vara flykting och fattig. Inte undra på att många saknar empati eftersom även stater inte inser att det börjar hjälpa. Flyktingar har lämnats i fattiga länder. Många av de flyktingar som reser till Europa är till exempel rikare, de har råd att resa. De är de fattigaste, överlämnade till flyktingläger i grannländerna, till länder som inte har råd att hjälpa sina egna befolkningar.
Rika europeiska länder, å andra sidan, klagar och hotar att stänga sina gränser. De vill inte hjälpa de behövande, även om de kan hjälpa till ekonomiskt. I Europa tänker man bara på sitt eget jag och sin egen stat. Få bryr sig om fattiga flyktingar i andra länder. Rasister vrålar vid sin sjukdom och ser flyktingar som syndabockar för sin egen ohälsa. Forum visar alltid att någon rasist skriker dåligt och tittade sedan på vilket forum som helst. Rasister har en nödsituation, det är som om eld bränner rasistiska övertalningar.
(Jag menar inte att Europa ska ta emot alla världens flyktingar.) Flyktingar kan till exempel få hjälp på plats, dit de först flyr, till exempel till grannländerna. De fattiga länderna, som Pakistan, som tar emot ett stort antal flyktingar, skulle till exempel kunna få ekonomiskt stöd, kläder och mat från rika europeiska länder och USA. Det borde automatiskt vara så att de länder som ständigt tar emot tusentals och / eller miljoner flyktingar bör få ständigt stöd så att de kan ta hand om flyktingarna. När allt kommer omkring har dessa länder inte ens råd att ta hand om sig själva.

utövrig
En rasist skäms för att vara rasist ... åtminstone skäms han när han kallas för rasist ... En rasist vill inte höra att han är rasist ... En rasist hävdar en stenhård ... att rasism är endast rasförtryck. ..Men nuförtiden pratar vi inte om raser längre ... vi pratar om olika folk ... Otäcka tal mot olika folk ... lögner ... förtryck ... anklagelse ... hat osv. ... för det är rasism när man riktar nästan alltid din rasism mot folk som skiljer sig från rasistens egna folk på grund av sin kultur eller hudfärg eller religion ... Det finns ingen rasism om du till exempel vill minska inkomsterna för flyktingar lite ... Men det är rasism när du börjar kritisera flyktingar ... . trots att han mycket öppet visar sin rasism för andra? ..Racisten är rädd ... Han själv är rädd för att bli förtryckt eller äcklad på grund av sin rasism ... Det är därför en rasist inte vill kallas rasist .... En rasist föreställer sig att han gömmer sin rasism väl ... men han kan inte täcka den ... Varje rasist fraser och orden tar fram rasism i honom.

 

utövrig
Intresset för politik skall man ha, 
men man skall inte glömma bort att älska hela mänskligheten, 
man skall försvara det som extremister och andra trycker på och hatar, 
Det krävs mod att våga försvara demokratin och hela mänskligheten. 
Var tycker du? 
Vågar du älska hela mänskligheten? 
Eller sjunker du in mörkret med extremhögern? 

--------------------------------------------

-------utövrig
--------Sprit skadar hjärnceller...sprit tar bort hämningar och få människan att bete sig ibland väldigt konstigt och illa...
1- avunsjuka är som pest, den förstör tänkandet och hatet kommer upp till ytan...
2- moralisten uppträden dubbelmoraliskt ofta.
Det är inte lätt att vara människa...alla har ibland dessa känslor mer eller minre...avundsjuka och moralism...
Spriten förstärker dessa negativa känslor...allting försatoras...därför borde man inte dricka mycket om man vet att man har tendens att bli en moralist och avundsjuk, när man druckit sprit...
Varför förstår alla inte detta?

--------utövrig
---------Männoiskor som är mediakåta söker sig till alla möjliga dokusåpor t.ex...särskilt unga människor gör det...men troligtvis dom är bara en liten liten del av befolkningen.
PH och BB är exempel av två dokusåpor som lockar unga människor...år efter år har det blivit så att sex i tv accepteras och strävas efter...deltagarna får frågan, kan du tänka dig att ha sex med någon...det nästan väntas att det skall vara sex med i dokusåpor.
Hur har det kunnat bli så? ..att vilja visa sitt "pippande" på tv? ..trots allt dom flesta som varit med i dokusåpor, glöms bort inom ett år...men när det kommer till kritan så stämpeln med sex sitter kvar och inte bara det...även ens attityd, beteende sitter kvar...det kan skada en på sikt...äran kan liksom bli förlorad för alltid.
Vilken typ av dokusåpa deltagare är i allmänt?
I temat skolvecka kan det ses vad dom kan och hur allmän bildade dom är...tyvärr dom flesta av dom är dåligt allmän bildade...varför? ..skolgången tycks ha varit dålig för dom på grund av något...dom kan vara äventyssökande, festande, som inte tar livet ännu allvarligt...dom söker spänning...det är sorligt att se den där obildade sidan hos dom och man liksom undrar vad har dom gjort i skolan...skolkat, eller? ..vad är der typ människor som skolkar eller har inget intresse för skolan och utbildning.
Här kommer alltså in deras strävan att vara med på tv och drömmen att bli kända...är det rätt eller fel? ..
Det är nog rätt för dom...dom kanske är fortfarande lite barnsliga som 25-åringar...dom liksom letar en mening i livet.
Nu skall jag inte generalisera...det finns några enstaka deltagare som har rätt så bra allmän bildning.
Sedan finns det ju även några enstaka äldre personer också som söker till dolussåpor...som t.ex denna årets BB...två gamlingar hade sökt...gamla mannen betedde sin ganska normat...den äldre kvinnar däremot tycks ha stannat kvar i sin tonårstid, ungdomstig och beter sig som ungdomar.
Men här kan man säga att var och en är ju fria att bete sig som dom vill...det är ju deras liv...dom regisserar själva sitt liv...dom bestämmer själva över sitt liv...den friheten har vi...därför skall man inte döma dessa deltagare...sjävklart tittare får säga sin åsikt...men det är inte rätt att döma någon.
Tittare har ju rätt att säga sin åsikt...men man skall inte skada någon med sin åsikt...samtidigt kan man säga att deltagarna har sökt leken så får dom leken tåla...har läst på vissa ställen som man dömer deltagare mycket grovt med gråva ord...men tittare är ju också olika...därav tittarnas utalanden är också olika.

------utövrig
------Visst kan man känna kärlek mot alla människor...man liksom älskar på själsig nivå...men man behöver inte älska allt ont eller elakt som sker i världen...man måste alltså våga reagera mot det onda som sägs eller görs...själva handlingar måste man våga säga ärligt sin mening...men kunna älska på själslig nivå även den elaka människan, fast man tycker kanske inte om hennes/hans ord eller handlingar.
En grupp som någon annan har samlat ihopp, kan inte älska alla i gruppen...det funkar inte så...om dom tvingar till konstgjord kärlek, är det falskt, genom falskt.
Kärlekskänslorna måste mågna i varje person enskilt...alla i stora grupper brukar ligga i olika nivåer i sin fysiska och andliga utveckling...därför kan inte konstgjorda grupper helt plötsligt älska varanda...dom kan leka det...men sedan snackar man skit om varandra bakom varandras ryggar...vad är det för kärlek...det är hat och sura miner...framför andras ansikten ler man igen och leker att alla älskar varandra.
Kärlek är på högre nivå... inte kontgjorda gruppen som inte känner varandra som har tvingats att t.ex på bo ihopp.
Att känna kärlek för medmänniskor är helt annat...i en helt annan nivå...man måste utveckla sin andlighet till lite högre nivåer för att kunna känna kärlek för alla.

svensk
Sverige ett extremt land? om man jämför t.ex Sverige med våra grandländer och även många andra länder, så tycks Sverige vara ett extremt land i vissa saker.
T.ex Sverige har haft ett enormt stort invandring,,, eller kanske skall man säga, stor antal flyktingar årligen har sökt sig till Sverige...år efter år...jämfört med grandländerna beter sig Sverige extremt...Sverige har anklagat gnadländerna för rasism när dom inte har gjort som Sverige och tagit emot enorma mängder flyktingar...ändog har Sverige misslyckats med integrationen, man har struntat i hur flyktingarna mår.
Lika så är fallet vad gäller äldrevården...några år sedan var det ju många skandaler på grund av det bristande äldre vård...nu forsätter  det...man har snålat så mycket bort från äldrevården att maten är dålig, inga skydsgrejer, inga läkare på plats, stor omsättning av personal...så stor att covid fördes in i boende med mycket dödlig effekt..
Sverige är ett land som behandlar allra sämst sina äldre medborgare.
 

svensk
Mångfald, det svenska mångfaldet, syns på gatorna så långt ögat kan se. Folk på gatorna, i alla färger, i alla språk, olika kläder… Allt blandas i ögat till en färgstark global träff-punkt. Alla samsas på gatan, alla går, knuffas och trängs med varandra. Alla tillför vi det mångkulturella, det mångkulturella Stockholm, det mångkulturella Sverige. OBS: kriminalitet är något helt annat, kriminella finns i alla folk, blease, blanda inte mångfald för kriminalitet, mångfald är bra.

 

svensk
Man måste våga försvara mångfald...mångfald är fint...tyvärr alla är inte för mångfald...dessa blandar mångfald med kriminalitet...dom bryr sig inte att i alla folk finns det kriminella, även bland svenskar finns många som är kriminella...det är ok. att straffa dom kriminella...men man skall inte kollektivt döma t.ex alla invandrare för att vara kriminella...man måste kunna skilja mångfald och kriminalitet...att prata om dom kriminella oavsett om det är svenskar eller invandrare, prata likvärdigt om dom...just nu pratas det mycket om gängkriminalitet och då har man lyft upp invandrare...det är ok för dom flesta av dessa gäng är ju invandrare eller invandrarbakgrund och man måste våga prata om detta.
Samtidigt måste man våga även prata om mångfald och dess fina sidor...utan mångfald blir ett folk stilla, som en bakåtsträvare, rädda för olikheter, rasismen blomstrar osv...folk behöver uttre påverkan, nytt, något nytt, för att inte stagnera och för att kunna bli människovänliga individer.
Planeten Jorden är alla folkets hem...ingen äver Jorden...vi tillsammans ägen planeten Jorden och därför bör vi kunna samsas och vara vänliga mor varandra.

 

-svensk
Underbara mångfaldiga Sverige, Sverige som är alla männsikors vän, nästan alla människors vän. Sverige är ett bra land att leva i, att må bra att åldras i. Sverige, mitt land, ditt land, vi måste känna stålthet i, att bo i Sverige, det fina Sverige. Älska och vårda denna underbara, underbara mångfaldiga Sverige, vårt Sverige, Sverige… Ni som gillar inte Sverige, flytta färifrån,  lämna Sverige, eller integrera dig. Här kan du bli nästan vad som helst, om du bara vill.

 

svensk
-Människor, människor som myror, folk knuffar varandra.
Stockholms gator är fulla av människor. Titta fram, titta bakåt, titta vänster, titta höger, du ser hela världens människor. Det är bra så här, vi skall leva ett mångfaldigt liv. Vi njuter av den globala känslan, vi njuter av vårt liv, vi älskar det mångfaldiga.

 

-------filosofii
-------Alla är vi lika, likadana människor, oavsett etnicitet, oavsett hudfärg. Acceptera att vi är människor, människor med likadana behov. Vi vill bli respekterade, vi vill äta, sova, må bra. Alla är vi Guds barn, likadana barn. Vi är planeten Jorden’s barn, Jorden är vårat hem, kära kära Jorden.


utländsk
---------usa
-------USA har alltid varit ett rasistik land....amerikaner nästan utrotade indianerna...många indianer lever i små fattiga reservat...sedan kom slavhandeln...USA fraktade oerhört många svarta människor från Afrika och förslavade dom...sedan när slaveriet avskaffades, har strukturell rasism fortsatt att trycka med svarta människor och även andra färgare, så som mexikaner t.ex.
Poliser i allmänt är våldsamma och svarta och andra färgare drabbas ofta av polisvåld.
USAs fängelsesystem har blivit ett ekonomiskt guldklimp för dom som äger eller har aktier i fängelsesystemet...fångar används som billig arbeskraft...allt vad fångarna behöver, har det blivit affär, att tjäna pengar...fångarna skall ha mat och någon måste laga maten och får betalt för det...samma gäller kläder och allt vad fängelserna behöver.
I USA finns allra mest fångar och nästan alla fångar är svarta eller färgare...svarta och färgare misstänks mycket lättare än vita...när man en gång har hamnat i fängelsesystem, är det svårt att bli fri från det, det ser systemet till att det är svårt...små brott kan en svart få många år fängelse...systemet ser till att när man är frigiven, kollas man och åker mycket snabbt in i fängelset igen med lång strafftid.
Fängelserna är lönande i USA...det är som ett ekonomiskt system som har skapat miljoner jobb åt  amerikaner och rika amerikaner som äger dessa bolag, affärer, i systemet.
Rasism är inbyggt i USA...minns ni t.ex The Black Panter, gruppen av svarta människor som kämpade emot rasism och polisvåld för många tiotals år sedan...tyvärr, dom kämpade med våld...våld mot våld och sådat brukar ju inte löna sig...polisen dödade några frontfiguren och fänslade andra, polisen kvävde deras protester.
Nu protesterar även många vita i USA mot rasism och polisvåld och det har spridit sig överallt i världen...rasism finns ju överallt i världen, men USA är tyvärr helt insnöat i rasismen.
Josefsson - Motargument - expressen -
Vill även säga att rasism finns överallt, även här i Sverige och i andra länder...tar bara upp USA som ett "skolexempel" av rasim....och vill också säga att absolut inte alla vita amerikaner är  rasister.
Gör din röst hörd...kämpa emot rasism var du än bor.

-emotion
Kritik kan vara oerhört vidrigt...det medger jag...det är lätt att kritisera andra...fast man bestämt att inte  ge kritik, gör man det ändog...kollar ofta lite senare vad jag skrivit och då börjar jag radera...oftast i stundens hetta ger jag kritik, som jag sedan senare ångrar.
Tycker ändog att vissa saker i tv bör man kritisera...man kritiserar det man ser och hör på tv...som t.ex Big Brother...det är iaf bra att man kan ångra sina ord och radera mycket eller lite...ibland skriver man ju om små händelser, kritiserar eller rosar.
Säger ofta till mig själv att lugna ner dig, skriv i stort och strunta i små detaljer:
Man lär så länge man lever...man lär om sig själv, man lär om andra, osv...det är aldrig för sent att förbättra sig själv...av sina fel lär man ju...man måste framför allt lära sig att behärska sig själv...det är en svår konst.
Är glad just nu att jag har lärt lite till att behärska mig...som man kan se, jag är gammal men jag har mycket att lära...man blir aldrig färdig...så är det bara.
Alla lär i sin egen takt...men glöm inte att hela livet är ett enda lärande att bli en bättre och bättre människa :)
I stundens hetta skrivet verkar inte illa just då...senare läst rynkar jag pannar och säger, ojdå gjorde det igen...den här skrivelsen är alltså ett slags självkritik som jag granskar mig själv.

utländsk
Artic område i USA och Canada..Alaska och t.ex yokon område i Canada...det är kallt där, kallt och ogästvänligt kan man tror...men livet där har också sin förtjusning...inuiten bor i många byar...olika indianstammar bor i många byar...ovanpå detta bor det vita människor här och där...urbefolkningen har alltid varit diskriminerade och i viss del är dom det fortfarande...i Canada har gått mycket hårt mot urbefolkning-kvinnor...mitt hjärta gråter för dessa kvinnor.
Naturen är snöig under vintertid...mycket kallt...mycket snö.
Vita rika människor utvinner olja där...förstör naturen...men samtidigt hjälper dom ibland urbefolkningen.
Isen smälter...klimatet ändras där mycket hela tiden i snabb takt
Dessa områden kallas för Jordens sista vildmarker...likaså områden i ryska sidan av Jorden.
Vita människan vill roffa åt sig olja och förstör naturen samtidigt i dessa sista vilda utposter på planeten Jorden.


----utövrig
----Oftast tittar mänsklighet inte längre än näsan räcker...många saker ses kortsiktigt...man liksom ser inte lite längre...man tänker alldeles för mycket på ekonomin, pengar pengar pengar...planeten har förstörts...vädret blir värre och värre...mänskligheten bryr sig inte tillräkligt mycket...tyvärr kommer mänsklighet att förstå någon gång i framtiden när planeter är helt förstört...men då är det säkert för sent att tänka på förändringar.
Vilket slags planet ärver våra barn? ..en trasig planet...varför bryr sig inte denna generation tillräckligt mycket...många bryr sig faktiskt men det är vinstdrivande bolag som vill ha ḿer och mer vinst, som på sitt sätt förstör planeten...giriga människor skiter i planeten...dom har makten genom sina pengar...tyvärr.
När skall mänskligheten bli klokare.