2023-05-02
USA har alltid varit ett rasistik land....amerikaner nästan utrotade indianerna...många indianer lever i små fattiga reservat...sedan kom slavhandeln...sedan när slaveriet avskaffades, har strukturell rasism fortsatt att trycka med svarta människor och även andra färgare, så som mexikaner t.ex.
Poliser i allmänt är våldsamma och svarta och andra färgare drabbas ofta av polisvåld.
Fängelsesystem har blivit ett ekonomiskt guldklimp för dom som äger eller har aktier i fängelsesystemet...fångar används som billig arbeskraft...allt vad fångarna behöver, har det blivit affär, att tjäna pengar...fångarna skall ha mat och någon måste laga maten och får betalt för det...samma gäller kläder och allt vad fängelserna behöver.
I USA finns allra mest fångar och nästan alla fångar är svarta eller färgare...svarta och färgare misstänks mycket lättare än vita...när man en gång har hamnat i fängelsesystem, är det svårt att bli fri från det, det ser systemet till att det är svårt...små brott kan en svart få många år fängelse...systemet ser till att när man är frigiven, kollas man och åker mycket snabbt in i fängelset igen med lång strafftid.
Fängelserna är lönande...det är som ett ekonomiskt system som har skapat miljoner jobb åt  amerikaner och rika amerikaner som äger dessa bolag, affärer, i systemet.
Rasismen är inbyggt...minns ni t.ex The Black Panter, gruppen av svarta människor som kämpade emot rasism och polisvåld för många tiotals år sedan...tyvärr, dom kämpade med våld...våld mot våld och sådat brukar ju inte löna sig...polisen dödade några frontfiguren och fänslade andra, polisen kvävde deras protester.
Nu protesterar även många vita mot rasism och polisvåld och det har spridit sig överallt i världen...rasism finns ju överallt i världen, men USA är tyvärr helt insnöat i rasismen.
Josefsson - Motargument - expressen -
Vill även säga att rasism finns överallt, även här i Sverige och i andra länder...tar bara upp USA som ett "skolexempel" av rasim....och vill också säga att absolut inte alla vita amerikaner är  rasister.
Gör din röst hörd...kämpa emot rasism var du än bor.