Kulttuureja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Jokainen kulttuuri on ajan mittaan muuttunut jonkin verran. Jotkut kulttuurit häipyy pois. Uusia kulttuureja tulee tilalle. Kaikki kulttuurit on saaneet vaikutuksia muista kulttuureista. Mikään kulttuuri ei ole täysin erakkona, eristäytyneenä muista kulttuurieista ja niitten vaikutteista.
Kaikki alkoi sieltä Sumerista, eufrat ja tigris jokien paikkeilta, kauan sitten...Mikään ei ole pysyvää. Ihminen kehittyy koko ajan. Ja kulttuurit muuttuu.
Ruotsalainen ja suomalainenkin, kulttuurit on saaneet paljon vivahteita muista kulttuureista. Kuitenkin niitä kutsutaan ruotsalaiseksi ja suomalaiseksi kulttuureiksi. Tuon takia on vaikea ymmärtää ihmisiä jotka pelkäävät muita kulttuureja ja niitten vaikutteita omaan kulttuuriinsa. Vaikutteita kun on aina ollut kulttuurien kesken, koska ihmiset on aina vaeltaneet maapallollamme, vieden kulttuuriaan muualle.
Se on itsepetosta kuvitella että oma kulttuuri on se paras kulttuuri jota kukaan ei saa muuttaa mitenkään, koska sehän on jo koko ajan muuttunut ja tulee edelleenkin muuttumaan ajan mittaan, sanoi kulttuurien vastarannan-kiisket sitten mitä tahansa. Se on myös itsepetosta kuvitella että omaa kulttuuria ei ole olemassakaan.
Ihmiset on aina vaeltaneet enemmän tai vähemmän planeetallamme, vaihtaneet asuinpaikkaa.
Eihän suomen kansakaan ole aina asunut alueella mitä nyt kutsutaan Suomeksi. Eikös suomalaiset ole lähtöisin venäjän alueelta, sieltä jostain uralista päin, olen ainakin joskus lukenut niin. Kun suomalaiset vealsi nykyiselle alueelleen niin tottapa toki niitten kulttuuri on muuttunut paljon niistä ajoista lähtien.
Nykyään suomalainen kulttuuri on saanut valtavasti vaikutteita USAsta, etenkin musiikki ja englannin kieli miellyttää tavattoman paljon suomalaisia ;) Monen suomalaisen katseet on ulkomaille päin, ajattelevat että olisipa hänelläkin noin tai noin. Ei edes Joulu ole aito suomalainen juhla, se on saatu muualta Euroopasta ja omaksuttu sitten suomalaiseksi.
Ja niin edelleen.
Kaikki muuttuu jonkin verran, mikään ei ole staattista, paikallaan pysyvää.

aab10.jpg?1607754481