Yliherkkyyden luokitelmat

”Sinä et ole mikään luokitelma, sinä et ole pakkaus. Sillä ihmiset ilman tätä piirrettä (enemmistö) eivät ymmärrä tätä, vaan he näkevät meidät ujoina, heikkoina, ja mikä pahinta, epäsosiaalisina. Me pelkäämme näitä luokitelmia, joten yritämme olla kuin kaikki muut. Mutta tämä tekee meistä entistä liioitellumpia ja ahdistuneita. Kaikki tämä tekee meistä hulluja ja neuroottisia, ensiksi johtuen muista ihmisistä, seuraavaksi johtuen meistä itsestämme.”
- Elaine Aron


Herkkyyden pimeä puoli

”Kaikilla hyveillä on omat varjonsa.”
- Elaine Aron


Kaunis hiljaisuus

”Erityisherkät ihmiset saattavat tarvita täydellistä hiljaisuutta jopa keskivertaisen ja tutun stimulaation jälkeen, esimerkiksi tavallisen työpäivän jälkeen.”
- Elaine Aron


Tarve sopeutua äänekkääseen maailmaan

”Meditaatio-opettajani kertoi minulle tarinan miehestä, joka ei halunnut olla missään tekemisissä elämään liittyvän stressin kanssa. Joten tämä mies meni yksin luolaan meditoimaan, päivin ja öin, tarkoituksenaan jäädä sinne koko loppuelämänsä ajaksi. Hän ei ollut kuitenkaan yhtäkään kokonaista päivää luolassa, kun hän jo tuli sieltä ulos todella ahdistuneena. Tippuvan veden ääni luolassa teki hänet hulluksi. Tarinan opetus on se, että seuranamme on aina joissain määrin tiettyä jännitystä ja stressiä.”
- Elaine Aron


Myös me olemme etusijalla

”Tunnemme olevamme velvollisia tekemään päätöksiä ja luomaan prioriteetteja. Mutta kun olemme niin tunnollisia, erityisherkät ihmiset asettavat tavallisesti itsensä viimeiseksi.”
-Elaine Aron-

Tunteemme tekevät meistä inhimillisempiä

’’Ihmiset ovat mitä ovat, sillä ihmisillä on kyky ajatella, kyky tuntea ja kyky toimia. Meidän tunteemme tekevät meistä arvokkaita.’’
- Karina Zegers


Herkkyys ja kulttuuri

”Tutkimukset, jotka vertasivat alakoulu-ikäisiä lapsia Shanghaissa ja Kanadassa, oivalsivat että Kiinassa lasten herkkyyttä ja hiljaisuutta kunnioitettiin heidän vertaistensa keskuudessa. Kun taas Kanadassa tutkimuksen tulos oli päinvastainen.”
- Elaine Aron