2017-05-25
Jumala juonii juonivia vastaan

Julistatko Koraanista ajatuksiasi? 
väitätkö Islamin Jumalan juonivan 
kaikkia muslimeja vastaan? 
pilkkaatko Islamia? 

Jumala juonii juonivia vastaan, 
Jumala ei rakasta juonivia, 
mutta Jumala antaa anteeksi jos kadut 
ja parannat tapasi.

Kaikkien uskontojen Jumalat punoo juonia...suunnittelee ja ihmisten juonet ja jää toiseksi...sillä Jumala on korkeampi henkisesti nähtynä mitä ihminen on...me ihmiset olemme hyvin vajaavaisia...kapinoimme ja juonimme toisiamme vastaan joskus...jotkut enemmän ja jotkut vähemmän...Kukaan ei kuitenkaan juoniensa kanssa pysty ylittämää Jumalan suunnitelmia, juonia...Kun Jumala juonii ja suunnittelee juonivia vajaavaisia ihmisiä vastaan, ei Jumalan juonet ole pahoja...se on ihmiset kun juonissaan on usein pahoja...juonivat muita vastaan ja jotkut jopa tavallaan yrittävät juonia Jumalan tahtoa vastaan...Jumalalla on mahti suunnitella ja juonia juonijoita vastaan...jos Jumala haluaa niin tehdä...Niinhän se Raamatunkin Jumala punoi juoniaan ja suunnitteli...Raamatun Jumala tappoi ihmisiä, massaslakt joskus...Jumalan tiet ja teot on arvaamattomia ihmisille.


201705-26
Anteeksi antaminen

Uskallatko antaa anteeksi?
anteeksi itsellesi ja muille? 

Anna anteeksi, mene eteenpäin elämässäsi, 
anna menneitten olle...elä nykyajassa.

Anteeksi anto on hyvin tärkeää...Niin kauan kuin ei voi antaa anteeksi, tulee  voimaan hyvin huonosti...Lopulta kun koittaa se valoisa hetki...ja uskaltaa ja osaa antaa anteeksi...se helpottaa...helpottaa synkkää ja vihaista sieluntilaa...Anteeksi anto valaisee sielun...antaa voimia mennä eteenpäin... jättää negatiivinen taaksepäin...ei unohtaa sitä...mutta laittaa se tapahtuma pieneen "lokeroon" sen jälkeen kun on pystynyt antamaan anteeksi...sen jälkeen askeleet etenee keveästi elämässä eteenpäin. 


2017-05-31
Omistatko nämä kolme asiaa itsessäsi?

Millainen ihminen olet?

1. Jumalan pelko, joka pidättää häntä pahasta.
2. Kärsivällisyys pahoja ihmisiä kohtaan.
3. Hyvä luonto kaikkia kohtaan.

Kukaan ei ole arvonantoa ansainnut, jollei hänellä ole nämä kolme asiaa tai ainakin yksi niistä: Jumalan pelko, joka pidättää häntä pahasta, kärsivällisyys pahoja ihmisiä kohtaan ja hyvä luonto kaikkia kohtaan. 
- (arabialaista viisautta)


Miten on, olisiko kaikkien Jumalaan uskovaisten omattava nämä kolme asiaa?
Entäs Jumalaan uskomattomat? ..Onko heillä hieno ja sivistynyt luonne ilman näitä kolmea asiaa?
Ylipäätänsä, kuuluuko nämä kolme asiaa mielestäsi sekä uskovaisille ja uskottomille? ..Onhan kysymys ihmisen luonteesta, ihmisen hyvyydestä.
Kun keskustelu käy kiivaasti, unohtaa varoa sanojaan, on niin helppoa loukata muita sanoillaan.
On paljon vaikeampaa kehua jotain, sanoa arvostavansa jotain 
hyväksi ja miellyttäväksi...Yleensä on paljon helpompi antaa muille risuja kuin ruusuja...miksi näin on? ..onko se oman egon toimintaa?
Noita kolmea asiaa on ihmisen hyvin vaikea sovelluttaa itseensä koko ajan, sillä ne vaatii itsensä tutkiskelua ja itsensä parantamista paremmaksi ihmiseksi.


2017-06-04
Raamatun ja Koraanin hyvät ohjeet

Raamattu ja Koraani samanveroisia on, 
sama aihe, Jumala ja hyvyyden oppiminen.

Raamatun ja Koraanin hyvät ohjeet, 
niitä on ja niitä on pajon, 
etsi hyvyyttä, hyvyys miellyttää Jumalaa, 
etsi hyvyyttä, hyvyys miellytää kaikkia, 
pahuus ei ole uskonnollisuuta, 
pahuus on pahaa ja katkeraa, 
usko hyvyyteen aina, tee hyvää, 
puhu ystävällisesti kaikille, 
rakasta kaikkia ihmisiä.

Sekä Koraanissa ja Raamatussa on hyviä ohjeita ihmisille...jos ihminen haluaa nähdä ne hyvät ohjeet...Moni nykyajan ihminen...sekä uskovainen ja uskomattomat...elävät kSekä Koraanissa ja Raamatussa on hyviä ohjeita ihmisille...jos ihminen haluaa nähdä ne hyvät ohjeet...Moni nykyajan ihminen...sekä uskovainen ja uskomattomat...elävät kuin viimeistä päivää...solvaavat toisiaan pahasti...Paljon parempi on olls ystävällinen ja lähimmäisiään rakastava ja Jumalaa rakastava jos uskovainen on...Eräät kuvittelee pahan olevan uskontoa...niin huono yleissivistys heillä on. uin viimeistä päivää...solvaavat toisiaan pahasti...Paljon parempi on olls ystävällinen ja lähimmäisiään rakastava ja Jumalaa rakastava jos uskovainen on...Eräät kuvittelee pahan olevan uskontoa...niin huono yleissivistys heillä on. 


2017-07-19
Kaikki olemme "syntisiä"

Kukaan ei ole täydellinen, 
jokaisessa on vikoja, 
jokaisessa on hyviä puolia, 
kaikki olemme "syntisiä".

Kaikki ihmiset tekee "syntiä"...Homoseksuaalisia on kaiken uskonnon harrastajissa...Samoin on esiavioliiton harrastajia myös kaikissa uskonnonharrastajissa...Syntinsä saa jokainen aikanaan anteeksi jos Jumala sen katsoo aiheelliseksi.
Nykyaikana se on vain ääriuskovaiset etupäässä jotka nokka pystyssä sormellaan osoittaa muita...etsien ihmisiä joita haukkua, aivan kuin se olisi ihmiselle Jumalalta antama käsky haukkua muita ihmisiä ja moittia heitä heidän elämäntavastaan.
On paljon parempi kun parantelee omaa elämäänsä ja antaa muitten olla...sillä kukaan meistä ei ole uskonveljiemme...uskonsisartemme, ja emme muittenkaan vartijoita...Vartioikaamme omaa elämäämme...vartioikaamme omia sanojamme... sillä sanat näyttää millaisia olemme ja tekomme kertoo suoraan sielumme laadusta.
Jos joku on homoseksuaalinen...ei se ole minun asiani tuomita sitä henkilöä... Kaikkeen miten muut elää...ei ole soveliasta takertua kiinni alkaen soimata ja syyttää syntiseksi...sillä jokainen on syntinen uskontojen teesien mukaan...Miksi syntinen osoittaa sormellaan muita syntisiä? ..Peilaavat omaa itseään siitä toisesta...näkevät omat vikansa...Vaikea huomata ja tunnustaa omia vikojaan, mutta ne omat viat heijastuu siitä toisesta ihmisestä.
Ja tietenkin eräillä on suuri himo osoittaa muita sormellaan...se aiheuttaa hetken hurmiollisen tilan sellainen ihmisen mielessä...hän tuntee olevansa parempi kuin tuo tai tuo...Mutta se on vaan hetken hurmiotila...ihminen ymmärtää kyllä omat heikkoutensa ja häpeää itseään itselleen...siksi sormet usein eräillä osoittaa muita...syytellen ja tuomiten. 


2017-09-15
Onko sanasi totta, tarpeellista, ystävällistä

Sanasi.
Onko se totta?
Onko se tarpeellista?
Onko se ystävällistä?

Islamilaisessa sananlaskussa sanotaan, että jokaisen sanan tulisi kulkea kolmen portin läpi ennen kuin se lausutaan.
Ensimmäisen portin vartija kysyy: onko se totta?
Seuraavalla portilla kysytään: onko se tarpeellista
ja
kolmannella: onko se ystävällistä?


......Ajatteletko koskaan tuolla tavalla? Mietitkö omia sanomisiasi? Kadutko koskaan sanojasi?

Sanojen tarpeellisuudesta taidetaan välittää vähemmän...Totta pitää puhua ja osata puhua ystävällisesti... Ystävälliset tai vihamieliset tai ivaavat sanat jää aina muistiin, sekä omat sanat ja muitten sanat...Niitä ei voi pestä pois, ne on jäljellä ja niistä toiset ihmiset muodostaa käsityksensä sinusta, minusta, teistä, heistä....Myös valheistaan saa huonon maineen...Tarpeeton puheenlörpötys hermostuttaa muita


2017-09-15
Yksi Jumala, monta eri uskontoa

On vain yksi Jumala, 
mutta on monia eri uskontoja, 
ja monia sektejä uskonnoista. 
Mutta edelleenkin...
on vain yksi Jumala.

Veljes/sisar-uskonnot, Judaism, Kristendom, Islam, sama perusta on kaikilla kolmella...Se miten ja mihin uskontoon itse kukin uskoo, johtuu jokaisesta itsestään, omasta valinnasta...On vain yksi Jumala, antoi Jumalalle minkä nimen tahansa, silti on se vain yksi ja sama Jumala ja kun se on yksi ja sama Jumala, silloin myös esim. nuo kolme veljes/sisar-uskontoa, voi sanoa olevan samanarvoisia kaikki kolme...Ei kai Jumalalla ollut tarkoitus jakaa kaiken kolmeen eri osaan ja ei varmasti laittanut ihmisten sydämeen siementä joka johtaisi siihen että jokaisen uskonnon jäsenet alkaisi pitää omaa uskoaan ainoana oikeana uskona ja tuomitsisivat muut uskot vääriksi...Ei, ei Jumala sellaista tehnyt...Se on ihmiset kun sellaista tekee.

Jumala menee sen mukaan, mitä meillä on sydämessämme, eli kuinka voimakkaasti uskonnollinen tai uskova ihminen on, vain luoja voi tietää, ei me...Vain sen tähden että henkilö paastoaa, rukoilee ja harjoittaa uskoaan täydellisesti kuin van kykenee, tai haluaa, ei tarkoita, että hän on parempi kuin joku toinen...Voi olla, että henkilö, joka ei harjoita uskontoaan, hänellä voi olla paljon vahvempi suhde Jumalaan kuin jollakin toisella ..... Toisin sanoen. Voi valita, kuinka uskovainen haluaa olla, vahvuudella uskossa ja suheella ja uskolla Jumalaan.

Usko on sisäistä rauhaa, iloa ja turvallisuutta...Usko Jumalaan...Nauttii elämästä, mutta usko Jumalaan tekee myös tuntemaan onnellisuutta ilman ylellisyyttä, rahaa, tai vastaavaa...Jokapäiväisessä elämässä, se on opas ja ohjausta...Elämä on helppoa ja turvallista elää, kun elää uskonsa mukaa...Sääntöjä tai neuvoja, jotka tekevät elämästä helpompaa ja huomaa kuinka loogista se on, kun alkaa elää sitä...Oikeuksia on naisena, jotka helpottaa, esimerkiksi taloudellisesti ja perhe-elämässä...Kehittää mielen ja aivot...Täytyy ajatella ja pohtia asioita, jotka ovat suurempia kuin mitä näkee edessään...Se ei ole niin, että vain seuraa kaikkea suoralta kädeltä, täytyy käyttää järkeä, ymmärrystä...Oppinut hyväksymään toiset...Mutta myös seistä sen takana kuka on ja mitä ajattelee.

PS. tulee arvostaa kaikkia uskoja, jos uskoo hyvää ja on positiivinen sanoissaan ja teoissaan...Pitää aina muistaa että ei kaikki jotka huutavat Jumalaa ja Jumalan nimiä, toimi positiivisesti ja Jumalan sanan mukaisesti.

Täällä on kirjoitus missä eräs imaami selittää hienosti Islamin positivisuutta ja suvaitsevaisuutta ennen vanhaan... Ja niinhän sen täytyisi olla myös tänä päivänä, elää hyvyydessä Jumalan sanan mukaan. - Fråga imanen -


2017-09-15
Kohota henkisyytesi tasoa

Kohota henkisyytesi tasoa, 
kohoa korkeammalle ja korkeammalle, 
tee se itseksesi, älä kerskalile, 
ole rakastava kaikkia kohtaan, 
rakasta kaikkia ihmisiä ja itseäsi.

Ihminen voi muuttua paremmaksi jos kykenee ajattelemaan että on mahdollisuus muuttua paremmaksi ihmiseksi... On siis ensin ymmärrettävä että tämä mahdollisuus on ja sen jälkeen alkaa toimia...Ensimmäinen tehtävä on tietenkin jäättää pahuus ja ilkeämielysyys pois elämästään, opetella kohtelemaan muita hyvin, olla auttavainen ja kaikkia ihmisiä rakastava...Tämän kun oppii, silloin on myös mahdollisuus kohottaa minäänsä, egoaan, pois egoismista, tai ehkä paremmin sanottuna, ei anna aina egolleen periksi, kääntää usein selkänsä vaativalle egolleen, ja sen sijaan alkaa etsiä henkistä kohottautumistaan paremmaksi...Tämä on mahdollista jos tajuaa että se on mahdollista...Kaikkihan riippuu siitä mitä itse ajattelee ja mitä haluaa tehdä itsensä kanssa.
Ensin on kohotettava maallisen minänsä tasoa, sen jälkeen henkistä tasoa...Maalinen ja henkinen taso on oltava sopusoinnussa toistensa kanssa...Maallisessa elämässä opimme tuntemaan itsemme jos on haluja opetella tuntemaan itsensä, rehellisesti.     


2017-09-15
Älä pelkää huomista

 Älä pelkää huomista, 
elä tässä, tässä ja juuri nyt, 
elä tässä hetkessä, 
älä turhia murehdi huomisesta, 
murhe huomisesta katkeroittaa mielesi, 
jolloin tämän hetken elämä vaikeutuu, 
huominen jotain tullessaan tuo, 
mitä tuo, huomenna sen näkee, 
nyt iloitse tästä hetkestä...
tämän hetken elämästäsi :) 

Kun kerran tässä maailmassa elämme, on yritettävä elää tässä maailmassa jotta toimeen tulisi...Turha huolehtia ja murehtia huomisen, tulevaisuuden murheista...Tulevaisuus tuo tullessaan jotain, mutta on terveellisempää ajatella tämän päivän elämäämme, sillä eläessämme teemme hyviä tai pahoja tekoja, eläessämme sanomme hyviä tai pahoja...On siis huolehdittava siitä mitä juuri nyt teemme ja sanomme, sillä se olemme, sinä, minä hän te ja niin edelleen...Huominen ei kerro muusta kuin omista kuvitteluistamme ja haaveistamme...Elämä tänään kertoo millainen ihminen on...Myös ihmisen menneisyys kertoo paljon ihmisestä.2017-09-15
Ihmisen on osattava elää tässä ja nyt

Elä tässä ja nyt, 
jätä mennesyys taaksepäin, 
ajattele tätä päivää, 
elä ja nauti tässä ajassa.

Ihminen kasvaa sekä fyyssisesti ja henkisesti. Iän myötä alkaa tajuta, että elämme nyt tässä maailmassa, että meidän on osattava elää tässä maailmassa, eikä haaveilla muista maailmoista, sillä sellaiset haaveet on vain haaveita, haaveilulla tähtiläisyydestä, ei auta elämään tässä maailmassa, päin vastoin ehkä. Niin kovalta kuin se joillekkin saattaa tuntua, niin kaikkein tärkeintä on osata elää tässä maailmassa niin, että voi psyykkisesti hyvin kaikin puolin...Sillä täällä olemme, pois emme pääse muuta kuin kuoleman kautta sitten kun se aika koittaa. 


2017-09-15
Elä hyvin tässä ajassa

Ei riitä että sanoo, elä tässä ajassa, 
on myös tehtävä se, elää tässä ajassa.

Jos haluaa pysyä "normaalin kirjoissa", silloin kyllä ymmärtää elää tässä maailmassa hyvin...Mitä hyötyä on haaveilla henkimaailmoista, koska snne kaikki pääsee aikanaan kuitenkin? Ehkä...Sillä kukaan ei tiedä varmuudella sanoa yhtään mitään...Tämä maailma missä nyt olemme, on kuin opetusta meille, kokeilua, kuka osaa elää tässä maailmassa hyvin ja voida hyvin...Kaikki on ihmiselle koettelua vain, kaikki ei kestä tätä maailmaa, heillä on psyykkisiä vaivoja...Terve ihminen jaksaa kaikki koettelemuksensa tässä maailmassa, oppii kokemuksistaan ja ymmärtää kohottaa sielunsa tilaa elämällä hyvin tässä maailmassa...Haaveet tuon puoleisesta elämästä, on haavaita...Paljon tärkeämpää on haaveilla tämän maailman elosta ja yrittää toteuttaa niitä, elää hyvin, tasapainoisesti sielunsa ja maallisen kanssa...Miksi olemme täällä nyt? ..Oppiaksemme jotain itsestämme, elämästä tällä planeetalla...Minne menemme kuoleman jälkeen, siellä opimme elämästä mitä se siellä on, mutta se on sen ajan murhe tai riemu, sillä kukaan ei tiedä varmuudella missä olemme kuoleman jälkeen...
(Tämä on minun mielipide. Seison jalat tukevasti maassa, en anna haaveiluitten viedä ylivaltaa ajatuksissani.) ..On osattava elää täällä ja nyt...Jollei täällä ja nyt osaa elää, silloin ei varmasti osaa elää muuallakaan ja sellainen ihminen etsii ja suree koko ajan, eikä osaa elää...Tuolloin se ihminen jää vajaavaiseksi koko ajan, kun ei ole oppinut elämään...Elämä on opettavaa ja itsensä parantaminen paremmaksi on opettavaa ja antoisaa. 


2017-09-15
Kehittyvä ihminen

Ihminen kehittyy koko ajan,
kehittyy koko ajan johonkin suuntaan, 
positiivinen kehitys vie eteenpäin, 
kohottaa henkistä tasoamme.

Ihminen kehityy iän myötä, mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän on oppinut itsestään...Jos ihminen ei kohota tilaansa täällä maallisessa elämässä, eitä voi kohottaa muuallakaan...Täällä se itsensä partantaminen ja kehittäminen on aloitettava...Tiedän, että eräät ei halua kehittää itseään täällä ja nyt, siitä seuraa, että he jää vaille paljon siitä mitä voisivat itseänsä kehittää täällä ja nyt...Herää kysymys, miksi olemme täällä nyt? ..Kun kerran täällä elämme, on otettava huoli elämästään täällä ja nyt...Jokainen meistä regisseeraa oman elämämme, kuin teatterissa, meistä tulee sellaisia kuin olemme regisseerannut elämämme...Kukaan muu ei meitä muuta muin me itse, siksi se on tärkeää ymmärtää parantaa itseään koko ajan paremmaksi...On osattava nauttia elämästään jotta voi hyvin...Elää täällä ja nyt.


2017-09-15
Elämme täällä ja nyt

Uudelleen, elä täällä ja nyt,

Kun tänne on syntynyt, on täällä opittava elämään, vaikka jotkut ehkä haaveilevat henkisestä elämästä juurí nyt... Maallinen elämä on jokaisen elettävä ja kohotettava tilaansa koko ajan, parannella itseään...Emme varmasti ole täällä siksi, että haaveilisimme koko ajan henkimaailmoista...Olen toki lukenut paljon aikaisemmin ja ollut kurseillakin, mutta ei minua ole mukaan onnistunut saamaan mukaansa ja vähättelemään maallista elämää :) ..Päin vastoin, paljon puhuivat kuinka tärkeää se on opetella elämään reaalimaailmassa, tässä ja nyt, täällä psyykke voimistuu, täällä voi opetella hyväksymään muitten mielipiteet, täällä voi kehittää itseään olla kritiseeraamasta toisia ja toisten mielipiteitä, sillä esim. kritiikki on aina destruktiivistä, kritiikillä halutaan alentaa usein toisia ja kohottaa itseään, sellainen itsensä kohotus on negatiivistä ja hetkellistä kohotusta vaan joka alemmas taas vaipuu ja se ei kehitä ihmistä paremmaksi millään tavalla...Suomeksi sanottuna, ei ole hyvä tuputtaa omia uskomuksiaa muille, kertoa mielipiteitään voi, mutta ei vaatia muita uskomaan niihin, siinä on eroja muille tuputtamisessa ja neutraalissa tarinassa ilman kritiikkiä...Se on erittäin vaikeaa, se on opeteltava, ja silti joskus siihen haksahtaa ihan kuin huomaamatta, sen verran heikkoja me ihmiset olemme


2017-09-15
Yritä hyväksyä toisten mielipiteet

Yritä hyväksyä toisten mielipiteet, 
totta kai yritämme parhaamme mukaan, 
helppoa se ei kuitenkaan ole, 
jokaisella on omat mielipiteet kaikesta, 
oma mielipide tuntuu paremmalta , 
unohda se paremmuus...
ajattele, kaikkien mielipiteissä jotain hyvää on.

Toisten mielipieitä on hyvin vaikea hyväksyä aina :) ,,Elämää opetelleet tietää, että kaikki kritikki on destruktiivistä, silti se on vaikeaa...Me ihmiset olemme sen verran heikkoja vielä psyykkisesti...Se on tavattoman vaikeaa olla kritisoimatta muita...Se on opeteltava ja vaikka opettelee opettelemistaan, silti joskus haksahtaa kritisoimaan... Sielumme, psyykkemme, henkisyytemme, on vielä sen verran heikko...Voi kulua tuhansia vuosia vielä ennen kuin ihmiset on kasvattaneet psyykkeään paremmaksi ja paremmaksi...Kukaan ei opeta sitä...On itse opeteltava... Maallinen "tavara" on kehittynyt, mutta ihmisen sisäinen tila on edelleenkin ennallaan.


2017-09-15
Ole suvaitseva, ole hyväksyvä

Ole suvaitsevainen ja hyväksyvä, 
kunnioita toista ja hänen mielipidettään, 
kunnioita itseäsi ja kunnioita muita.

Vaikka ei pitäisikään joidenkin mielipiteistä, niin tulisi yrittää olla kritisoimasta, sillä kritiikki on aina negatiivistä ja sillä ei tarkoiteta hyvää, kritiikillä tarkoitetaan alentaa toista ja kohottaa itseään siis sen toisen kustannuksella.


2017-09-15
Ei kaikki jotka huutavat Herraa, Jumalaa, ole hartaita uskovaisia

On helppo huiputtaa muita, 
jos kuuntelija on huonosti voipa, 
jos kuuntelija tuntee vihaa sisimmässään, 
jos kuuntelija ei halua oppia mitään, 
se on kuuntelijasta, lukijasta kiinni 
kuinka helposti häntä voi sumuttaa, 
he jotka uskoo pahuuteen, 
he uskoo myös pahuuteen.

Kyllä se niin on että ei kaikki jotka huutavat Jumalaa, toimi Jumalan sanan mukaan...He huutaa Jumalaa ajatellen kuulijoitten olevan tietämättömiä ja uskovan heidän Jumalan huutelujen takia olevan hartaita uskovaisia...Joitakin on helppo sumuttaa, etenkin jos he jo valmiiksi on sumutettu vihalla. 


2017-09-15
Arki

Arki maailmassa on negatiivistä ja positiivistä, 
ajattele enemmän sitä mikä on positiivistä, 
negatiivisyydestä hae jotain sen hyvistä puolista, 
jokaisen arki on sellaista miksi sen ajattelee, tekee, 
arjen kurjuutta voi paeta muualle, etsiä parempaa elämää, 
paremman etsiminen on positiivistä.

Jokainen voi jos haluaa, kääntää selkänsä negatiiviselle energialle, olla välittämästä negatiivisestä ympärillään. Se on erittäin vaikeaa.
Ajattelutapaansa voi muuttaa jos saa ahaa elämyksen itseltään...Se tulee jos on tullakseen.
Sen sijaan kaikki näemme, että maailmassa tapahtuu paljon negatiivistä, karmeaa, jos sitä vertaa oman arjen negatiivisyyteen mitä ympärillä on, niin ymmärtää, että ei se arjen negatiivinen ympäristö ole yhtään mitään verrattuna siihen mitä maailmassa tapahtuu.
Jos itse on negatiivinen, silloin heittää negatiivisyyttä ympärilleen ja bumerangin tavoin saa ehkä kaksinkertaisesti nagatiivisyyttä itseensä. 
Ihminen voi opetella itsehillintää...Miksi reagoida negatiivisesti? ..Voi myös opetella reagoitsemaan neutraalisti, sillä eihän kaikkeen voi reagoida positiivisesti, riippuen mistä on kysymys.
Arki on vaihtelevaa...Jokainen muokkaa itse oman arkensa...Paljon johtuu siitä onko positiivisiä, neutraaleja, tai negatiivisiä ajatuksia...Se mille eniten antaa valtaa ajatuksissaan, se pääsee voitolle ajatuksissa...Ajatuksista heijastuu hieman ihmiseen luonteenpiirteet...Ajatukset saattaa olla erittäin omituisia, sillä ihminen ajattelee joka hetki valveilla ollessaan...    Harvemmin ihminen tuo julki edes puolet ajatuksistaan.


2017-09-15
Maallinen vs henkisyys

Tasapaino maallisen ja henkisyyden välille, 
kulje valontietä eteenpäin. 
valontie on Jumalan, Korkeimman ohjaama tie, 
jos ei Jumalaan, Korkeimpaan usko, usko positiivisuuteen, 
usko hyvyyteen, usko rakkauteen kaikkia kohtaan.

Elämme maallisessa tilanteessa nyt, siksi on osattava elää sopusoinnussa maallisuuden ja henkisyyden kanssa.
Maallinen on monelta taholta paljon kiukkuilua, riitelyä, toisten moittimista ja tai itsensä kehumista. Ei mikään ihme siis, että maailmassa on paljon pahuutta ja epäsopua. Pahuus ja epäsopu nähdään erilaisissa, tapahtumissa, korvaan kuuluvista sanoista ja silmiin osuvista kirjoituksista. Maailma on täynnä pahuutta ja epäsopua, mutta kyllä maailmaan mahtuu jonkin verran hyvyyttänin mukaan.

Jos on henkinen ihminen, joka haluaa vaeltaa valontietä, silloinhan olisi ystävällisesti mahdollisuus olla hyvä esimerkki muille maallisille tallaajille :)
Se on hyvin harva jotka uskoo ja luottaa ja ottaa opikseen räyhääjistä, kiukkuaan näyttävistä ja arvostelijoista ja ainaisen kritiikin antajista.

Maallista kiukuttelevaa, riitelevää, sotivaa, tappavaa ja niin edelleen, voi verrata pimeyteen, negatiivisuuteen..
Valontietä, henkisyyttä, voi verrata, valoon, hyvyyteen, lähimmäisenrakkauteen, ystävällisyyteen, positiivisuuteen.


2017-09-15
Osoita lähimmäisenrakkautta pakolaisia kohtaan

Rakasta itseäsi, rakasta muita, 
muuta ei tarvita, 
rakkaus voittaa pahuuden, 
rakasta kaikkia ihmisiä, 
osoita rakkautta kaikkia kohtaan.

Maapallo on kaikkien kansojen koti...Maapallon rikkaudet ja antimet riippuu paljon missä asuu, ilmastiosta, maastosta ja niin edelleen...Kun hätä on suuri, alkaa kansainvalellus...Hädässä olevia on autettava...ajatelkaa jos joskus omalle kansallenne tukisi suuri hätä...olisiko mukavaa jos kukaan ei haluaisi auttaa teitä...Ihmisiä olemme kaikki...kohdelkaamme toisiamme hyvin.


2017-10-08
Ihminen voi muuttaa itsensä paremmaksi

Ihminen voi muuttua paremmaksi jos kykenee ajattelemaan että on mahdollisuus muuttua paremmaksi ihmiseksi. On siis ensin ymmärrettävä että tämä mahdollisuus on ja sen jälkeen alkaa toimia. Ensimmäinen tehtävä on tietenkin jäättää pahuus ja ilkeämielysyys pois elämästään, opetella kohtelemaan muita hyvin, olla auttavainen ja kaikkia ihmisiä rakastava. Tämän kun oppii, silloin on myös mahdollisuus kohottaa minäänsä, egoaan, pois egoismista, tai ehkä paremmin sanottuna, ei anna egolleen periksi, kääntää usein selkänsä vaativalle egolleen, ja sen sijaan alkaa etsiä henkistä kohottautumistaan paremmaksi. Tämä on mahdollista jos tajuaa että se on mahdollista. Kaikkihan on kysymyksessä siitä mitä itse ajattelee ja mitä haluaa tehdä itsensä kanssa. 


2017-10-08
Himokas ego

Se on hyvin vaikea muuttaa itseään paremmaksi ihmiseksi täällä maallisessa elämässä. Koko ajan sisimmässä kaikuu, minä, minä ja minä ja niin edelleen. Minä, ego haluaa päättää oman tahtonsa mukaan. Usein ego voittaa ja ihmisen sielu ei voi sille mitään. Mistä johtuu? Minän, egon egoistisuudesta se johtuu.
Kun tarkistelee omia ajatuksiaan, havaitsee vallan hyvin, että ego on asialla, sillä iänikuinen ja hyvä sielu on aina hyvä, mutta egolla on himokas halu voittaa sielun ja olla ilkeä, joskus paha. Kun ego voittaa, usein silloin ihminen huomaa sen ja häpeää omaa tyhmyyttään, kuitenkaan harvemmin tuomasta sitä julki muille, sitä häpeän tunnettaan. Jokaisella ihmisellä on omatunto joka kolkuttaa. Ihmiset yrittää usein peitellä, salata egon egoistisuutta, mutta usein se tulee kuitenkin esille, sanat näyttää millainen ihminen on, etenkin jos osaa lukea rivien välistä hieman :)
Täällä maallisessa elämässä se on opittava yrittämään voittamaan egoansa. Mitä hyötyä on ajatella vain henkistä kohottamista, jos ei ole osannut oppia laimentamaan egon negatiivistä valtaa ihmisessä. Elämme täällä maallisessa oppiaksemme. 


2017-10-08
Tasapaino maallisen ja henkisyyden kanssa

Jos ei uskalla tai osaa sopeutua maalliseen elämään, silloin ei osaa sopeutua henkisenkään elämään, koska maallinen osaaminen on oppimatta vielä, tämän takia monet henkisiksi itseään kutsuvat riitelevät ja ovat kiukkuisia, masentuneita ja minä, minä, minä, minä, kaikuu kuuluvana sanoissaan, minuus, ego hallitsee sellaista ihmistä vielä täysin sata prosenttisesti, toisin sanoen, se ihminen on edelleenkin maallisen egonsa vallassa, ei ole sopusoinnussa henkiseen maailmaan.
Jokainen ihminen voi opetella hallitsemaan enemmän egoaan, jolloin hyvyys näyttäytyy enemmän esille ja hyvyyden myötä saa myös henkisyyttä jos on haluja


2017-10-08
Näkemys hengellisyydestä

Korkeampaa näkemystä ei voi ymmärtää paljoakaan, jos ei ole opetellut ensin maallisen minänsä funktiota ja oppinut sivuuttamaan edes joskus egonsa vaatimuksia.
Me olemme Pallollamme oppimassa, jos emme halua oppia, joudumme tänne takaisin samanlaisiin oloihin tai miksipä ei huonompiinkin oloihin.
Maanpäällä ei tarvitse olla kärsimystä, ei ainakaan kaikille, jos älyää elää niin että elämästä tulee hyvä.
Viisaus punnitaan ihmisen sanoista, käytöksestä. Voi olla kuinka viisas olevinaan tahansa, mutta jos puheet on tyhmiä ja riitaisia ja syyttäviä ja ei tunne omaa minäänsä, silloin paistaa siitä ihmisestä ulos aivan tavallinen maallinen minuus, eikä mikään hengellinen ihminen.
Jos harahailee hengellisissä maailmoissa unitiloissaan joskus, ajatellen, että tämä riittää, silloin jää paljosta vajaaksi. ei tunne itseään, ei osaa kohottaa maallista minäänsä, silloin ei kykene kohottamaan hengellistä minäänsäkään, sillä hengellinen ja maallinen ihminen on tällä hetkellä täällä maailmassamme, yksi ja sama ihminen, ei ole samasta ihmisestä sekä maallista ja henkistä ihmistä yhtä aikaa.
Elämme maallisessa elämässä, täällä ja nyt, silloin meidän on osattava yhdistää mallinen minä hengelliseen minään, tasapainoon, muussat tapauksessa opit on oppimatta, jonka seurauksena saa tuonpuoleisen jälkeen samanlaisen elämän uudelleen, jotta oppisi, sama toistuu kunnes opit on opittu. 


2017-10-08
Sielu vs ego

Oman sielun voi haudata, jos ei ole kykene voittamaan edes joskus oman egonsa vaatimuksia. Näin sielu jää unohduksiin, kuin hautaan. Sielu ei koskaan pääse esille näyttämään mikä on hyvää, ja mikä on hengellisyyttä ihmisessä. Persoonallisuuttaan korjaamalla, lähestyy sieluaan.
Jos ei välitä korjailla persoonallisuuttaan, silloin on täysin egonsa vallassa vielä. jolloin hengellisyys ei pääse ihmisestä esille. 


2017-10-08
Opimme täällä ja nyt

Täällä ja nyt on opittava omasta itsestään, parannettava itseään, muualla kuin täällä et siihen pysty. Meni ihminen minne tahansa kuoleman jälkeen, vie se mukanaan täällä maapallolla oppimansa, tehtävänsä.
Minä puhun pitemmälle katsottuna, en ainoastaan vain unissa matkailuista. Puhun ihmisen tulevaisuudesta, maapallolla ja hengellisissä maailmoissa. Kehitys kaikki kaikessa, hengellissyyttään voi kohottaa täällä maapallolla, muualla et sitä voi oppia mitä maapallolla ollessan voi oppia, jos on halukas oppimaan.