Käyttäydy hyvin vaimojasi kohtaan

"Vaimonne ovat teidän peltonne. Käykää pelloillanne, milloin tahdotte." [Koraani 2:223]
Koraanin selitysteoksen kirjoittanut Mawlana Abul-Ala Mawdudi on kommentoinut tätä jaetta näin:
"Maanviljelijä kylvää siemenen saadakseen satoa, mutta hän ei kylvä sitä huonoon aikaan, eikä viljele sitä tavalla, joka vahingoittaa tai uuvuttaa maaperän. Hän on viisas ja harkitseva, eikä kiirehdi mellastamaan."
(Afzalur Rahman, Quranic Sciences, London 1981, s.285)

Näin puolisoiden on meneteltävä sängyssä.

Abul-Ala Mawdudi kuvailee vielä tarkemmin vaimon raiskauksen vakavia seurauksia ja vaati miehiä ottamaan vaimojensa tunteet huomioon eli aviomies ei saa "ottaa vaimosta kiinni ja hangata siementä (siemennestettä) ja lopettaa lisääntymispuuhia [seksiä]. Tässä tapauksessa vahinko ei joskus ole enää korjattavissa, koska nainen, toisin kuin maatila, on hyvin herkkä ja hänellä on emootioita, tunteita ja vahvoja intohimoja, jotka tulee täyttää täysin ja huomioida oikealla ja sopivalla tavalla."

Hän sanoo vielä:
"Allah ei ole luonut naisia vain miesten nautinnoksi ja viihdykkeeksi. Näiden kahden välinen suhde on vakava suhde, kuten maanviljelijän ja hänen peltonsa."

 

Husrkaus:
Koraani 2:177 Hurskautta ei ole se, että käännätte kasvonne Itään tai Länteen, vaan hurskaita ovat ne, jotka uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään, enkeleihin, Pyhään kirjaan ja profeettoihin ja rakkaudesta Häneen antavat omaisuudestaan omaisilleen, orvoille, köyhille, vaeltajille, kerjäläisille ja orjien vapauttamiseksi sekä harrastavat oikeata rukouselämää, antavat almuja, tehtyään jonkun sopimuksen täyttävät sen, jotka ovat kärsivällisiä ahdistuksessa, vastoinkäymisessä ja puutteen aikana; nämä ovat niitä, jotka ovat vanhurskaita, niin, nämä ovat jumalaapelkääväisiä. 

Maallinen maailma:
57:20 Tietäkää, että tämän maailman elämä on vain leikkiä, ajanvietettä, koreilua ja keskinäistä kerskailua, rikkauden ja perheen kartuttamista. Se on kuin sadekuuro, jonka aiheuttama vihanta kasvullisuus ilahduttaa viljelijöitä, mutta tämä sitten kuihtuukin, ja sinä näet sen kellastuvan ja lakastuvan. Tulevassa elämässä on kuritus ankara, mutta Jumalan luona myös anteeksianto ja mielisuosio; niin, maallinen elämä on pelkkää pettävää nautintoa. 

Ole ystävällinen:
49:11 Te, jotka uskotte, älkää antako ihmisten nauraa toisilleen, olkoonpa, että he ovat näitä parempia; älkööt naiset naurako toisille naisille, vaikka olisivatkin parempia kuin nämä. Älkää etsikö vikoja toisistanne älkääkä kutsuko toisianne pilkkanimillä. Kurjaa on joutua huonoon huutoon, uskon omaksumisen jälkeen, ja ne, jotka eivät käänny, ovat jumalattomia. 

 

Yleinen käytös

Aisha sanoi:
“Profeetta (rauha hänelle) ei koskaan lyönyt palvelijaa, eikä naista.”
(Abu Dawud, kirja 42, hadith 4768, Al-Albanin mukaan tämä on sahih)

 

Raiskaus kielletty

Kun nainen Profeetan (rauha hänelle) aikana meni tukoilemaan, mies hyökkäsi hänen päällensä ja raiskasi hänet. Nainen huusi ja mies meni pois, ja kun mies oli mennyt, nainen sanoi: "Tämä mies teki niin ja niin minulle." Ja kun joukko siirtolaisia tulivat sinne, nainen sanoi "Tämä mies teki niin ja niin minulle." He menivät ja ottivat kiinni miehen, jonka arvelivat olleen sukupuoliyhteydessä naisen kanssa ja toivat hänet naisen luo.
Nainen sanoi: "Kyllä, hän se on."
Kun Profeetta (rauha hänelle) oli antamassa tuomiota, mies, joka todella oli pahoinpidellyt naisen, nousi seisomaan ja sanoi: "Allahin apostoli, minä olen mies, joka teki sen hänelle".
Allahin apostoli sanoi naiselle: "Lähde, sillä Allah on antanut sinulle anteeksi." Ja miehestä, joka oli ollut sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan, Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Kivittäkää hänet kuoliaaksi."
(Sunan Abu Dawud, kirja 38, hadith 4366)

 

Älä mene äärimmäisyyksiin uskossasi

Profeetta Muhammed (saas) sanoi: "Uskonto on hyvin helppoa ja joka polttaa itsensä loppuun uskonnossaan, ei pysty jatkamaan samalla tavalla. Joten sinun ei tulisi olla äärimmäisyyksiin menevä, mutta yritä olla lähellä täydellisyyttä ja ota vastaan hyviä asioita, joista tulet palkituksi, ja hanki voimaa palvontateoilla aamuisin, öisin"
[Bukhari]          

 

Hyvät teot Islamissa

  Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Mies kysyi Profeetalta: "Minkälaiset teot ovat islamissa hyviä?" Profeetta vastasi: "Ruokkia köyhiä ja tervehtiä niitä, jotka tuntee ja niitä, joita ei tunne."   [Bukhari]    

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

     

Profeetan hadithit

Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Allah mieltyy orjaansa, joka sanoo 'al-hamdu lillah' (ylistys Allahille) ottaessaan palasen ruokaa ja juodessaan tilkan vettä. "
[Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Muusa (Mooses) (AS) kysyi Rabb'iltaan (Herraltaan):
Kuka Paratiisin asukkaista on arvoasteikossa alinna? Hän sanoi: Se on sellainen, joka päästetään sisään Paratiisiin viimeisenä, kun kaikki Paratiisin asukkaat ovat jo astuneet sinne. Hänelle tullaan sanomaan: Käy sisään Paratiisiin. Mutta hän sanoo: Oi Herrani! Kuinka astuisin sisään, kun kaikki ihmiset ovat jo asettuneet asuntoihinsa ja saaneet, mitä heille kuuluu? Hänelle tullaan sanomaan: Olisitko tyytyväinen ja iloitsisitko, jos sinulla olisi sellainen valtakunta kuin maailman kuninkailla? Hän sanoo: Olisin tyytyväinen, Herrani. Allah sanoo: Se on sinulle, ja vielä samanlainen, ja vielä yksi ja vielä yksi ja vielä yksi. Viidennellä kerralla hän sanoo: Se miellyttää minua suuresti, Herrani. Allah sanoo: Se on sinulle ja sama kymmenkertaisesti. Tulet saamaan kaiken, mitä sielusi halajaa ja mistä silmäsi ilahtuvat. Hän sanoo: Olen hyvin tyytyväinen, Herrani.
Muusa (AS) sanoi: Kuka tulee olemaan korkea-arvoisin Paratiisissa? Allah sanoi: He ovat niitä, jotka valitsin ja jotka asetin kunniaan Omalla Kädelläni. Todistan sinetilläni, että heitä siunataan sellaisilla palkkioilla, joita ei yksikään silmä ole nähnyt, korva kuullut eikä ihmismieli käsittänyt."
[Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Allah, Ylistetty, on sanonut: Oi Aadamin poika! Tulen alati antamaan sinulle anteeksi, kunhan rukoilet Minua ja haet anteeksiantoani, olkootpa syntisi mitä tahansa. Oi Aadamin poika! En välitä, vaikka syntisi ulottuisivat taivaisiin saakka, sillä jos pyydät Minulta anteeksi, annan sinulle anteeksi. Oi Aadamin poika! Jos tulet luokseni mukanasi maantäysi syntejä ja kohtaat Minut asettamatta ketään rinnalleni palvonnassa, suon totisesti sinulle anteeksiantoani koko maan täydeltä."
[At-Tirmidhi]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Koskaan ei uskovaa kohtaa vaiva, sairaus, ahdinko, suru tai huoli, tai edes oka häntä pistä, ilman että Allah poistaa häneltä syntejä palkaksi hänen kärsivällisyydestään. "
[Al-Bukhari and Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Allah, Ylistetty, sanoo: Ei ole Minulla muuta palkintoa kuin Paratiisi uskovalle orjalleni, joka pysyy kärsivällisenä Minun tähteni, kun otan hänen rakastamansa ihmisen pois maailman asukkaiden joukosta. "
[Al-Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Jos te kaikki turvaudutte Allahiin täydellisesti Häneen luottaen, Hän totisesti antaa teille elatuksen samalla tavalla kuin Hän antaa sen linnuille, jotka lähtevät lentoon aamulla nälkäisinä ja palaavat hämärissä täysin vatsoin. "
[At-Tirmidhi]

 Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
""Allah on vihainen niille, jotka eivät pyydä häneltä mitään"
[Tirmidi]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Haava, jonka muslimi saa Allahin tähden, tulee näkyviin ylösnousemuksen päivänä niin kuin se oli sen sattumispäivänä. Veri tulee valumaan haavasta ja sen väri on kuin veren, mutta se tulee tuoksumaan myskiltä."
[Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Mies kysyi Profeetalta: "Minkälaiset teot ovat islamissa hyviä?" Profeetta vastasi: "Ruokkia köyhiä ja tervehtiä niitä, jotka tuntee ja niitä, joita ei tunne."
[Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Uskonto on hyvin helppoa ja joka polttaa itsensä loppuun uskonnossaan, ei pysty jatkamaan samalla tavalla. Joten sinun ei tulisi olla äärimmäisyyksiin menevä, mutta yritä olla lähellä täydellisyyttä ja ota vastaan hyviä asioita, joista tulet palkituksi, ja hanki voimaa palvontateoilla aamuisin, öisin"

[Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Se, joka teistä seuraa tarkasti islamin uskoaan, palkitaan hyvistä teoistaan kymmenkertaisesta seitsemäänsataan kertaan jokaiset hyvästä teosta ja hänen pahat tekonsa merkitään niin kuin ne ovat."
[Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Jos joku teistä tuntee itsensä uneliaaksi rukoillessaan, häne tulisi mennä sänkyyn(nukkumaan) kunnes hänen torkkumisensa on ohi, koska rukoillessaan uneliaana, hän ei tiedä, pyytääkö anteeksiantoa vai pahaa itselleen."
[Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Uskoa on enemmän kuin kuutta- tai seitsemääkymmentä lajia. Niistä jaloin on sen vahvistaminen, että ei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja vähäisin on poistaa polulta epämukavuutta aiheuttavat asiat. Vaatimattomuus on myös uskon haara."
[Bukhari ja Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Älä halveksi mitään hyviä tekoja, vaikka se olisi vain veljen (sisaren) kohtaaminen ilo kasvoilla"
[ Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Se, mikä saa enemmistön ihmisiä pääsemään Paratiisiin on taqwa (Jumala-tietoisuus, Jumalanpelko) ja hyvät tavat."
[Tirmidi]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Oi ihmiset, hakekaa anteeksiantoa Allahilta. Todellakin, minä haen Hänen anteeksiantoaan sata kertaa päivässä."
[ Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Uskovat ovat kuin yksi ihminen. Jos silmä menee huonoon kuntoon, koko keho tuntee kivun, ja jos on päänsärkyä, koko keho tuntee kivun."
[ Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Kukaan teistä ei pääse Paratiisiin vain hyvien tekojenne kautta." Ihmiset kysyivät häneltä: "Etkö edes sinä, oi Jumalan Profeetta?" Hän vastasi: "En edes minä, ellei Jumala osoita minulle suopeuttaan ja armoaan."
[ Bukhari]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Allah tulee peittämään sen virheet Tuomiopäivänä, joka peitää toisen virheet tässä elämässä."
[ Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Maailma on vankila uskovalle ja paratiisi epäuskovalle. "
[ Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Tuomiopäivän Allah, Korkein, tulee kysymään missä ovat ne ihmiset, jotka rakastivat toisiaan Minun kunniakseni? Tänä päivänä Minä aion suojata heidät varjollani. Tänään ei ole muuta varjoa kuin Minun varjoni."
[ Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Sen teistä, joka huomaa jotain pahaa, tulisi korjata se omin käsin. Jos hän ei pysty siihen, hänen tulisi korjata se kielellään. Jos hän ei pysty edes tähän, hänen tulisi pitää sitä pahana sydämessään; sillä tämä on uskon alin aste."
[ Muslim]

 

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Mies menee naisen kanssa naimisiin neljästä syystä: joko hänen varakkuutensa vuoksi, hänen sukupuunsa takia, hänen kauneutensa takia tai hänen uskonsa takia. Yrittäkää mennä naimisiin hänen uskonnollisuutensa vuoksi, ja teitä tullaan siunaamaan."
[Bukhari ja Muslim]

 


Profeetta Muhammed (saas) sanoi: 
"Allah on merkinnyt muistiin hyvät ja pahat teot." Sitten Hän selitti sen sanoen: "Sille, joka on aikonut hyvää tekemättä sitä, Allah merkitsee sen hyväksi teoksi. Mutta jos hän on sekä aikonut että tehnyt hyvän teon, Allah merkitsee sen kymmenkertaisesta seitsemäänsataan kertaiseksi asti tai moninkertaisesti enemmän. Mutta jos joku on aikonut pahaa tekemättä sitä, Allah merkitsee sen hyväksi teoksi. Mutta sille, joka