2017-06-15
--- Maailma on ajatuksiemme kaltainen

Mieti mitä ajattelet, luot ajatuksillasi maailmasi,
Maailma on ajatuksiemme kaltainen, teemme maailmaa ajatuksillamme, jokainen näkee maailman omien ajatuksiensa mukaisesti, kannattaa siis kylvää positiivisiä ajatuksia,
positiiviset ajatukset tekee maailmastamme positiivisemmän. Rakkaudentunne kaikkia kohtaan nostaa maailman olotilaa hivenen paremmaksi. 
He joilla on mahtia ja valtaa, esim. presidentit, voi aloittaa sodan, sillä he ajattelee sodan tekevän hyvää maailmalle, eivät välitä siitä kuinka kansat tulee kärsimään ja ihmisiä kuolemaan sodissa.
Tavallisten ihmisten negatiiviset ajatukset, yhdessä kaikkien negatiivisten ajatukset julki puhuttuina, lisäävät maailman surkeaa tilannetta negatiivisyydellään.

"Ajatuksillamme teemme maailman." - Buddha


2017-06-15
Näytä rakkaus teoissasi ja sanoissasi

Tärkeintä ei ole mitä teemme vaan miten paljon rakkautta teoissamme on.
- Äiti Teresa

Esiinni maailman kansalaisena, kaikkia rakastavana henkilönä, rakkautta voi ilmaista monella eri tavalla. Tee kaikki rakkauden merkeissä,  sano kaikki rakkauden merkeissä, teko ja sana ilman rakkautta katkeraa on, täytä itsesi rakkaudenliekillä, anna rakkautesi kaikille, rakasta ja tule rakastetuksi.


2017-06-18
Rauha

Haluatko rauhaa...Etsi rauhaa maailmaan, tee työtä rauhan puolesta, Jumala rauhaa rakastaa kaikkein eniten, tee ympäristöstäsi puutarha, kukkiva lempeä puutarha, missä hyvä kaikkien on olla.

Bahjin puutarha
Totuuden kirkas aurinko loistaa kaikille samalla tavalla, jumalallisen armon vedet ympäröivät jokaisen ja jumalallinen suosio tulee kaikkien Hänen lastensa osaksi.
Tämä rakastava Jumala tahtoo rauhaa kaikille luoduilleen. Mistä syystä he siis käyttävät aikansa sotimiseen? Hän rakastaa ja varjelee kaikkia lapsiaan. Minkä tähden he unohtavat Hänet?

Hän osoittaa meille kaikille isällistä huolenpitoaan. Miksi me hylkäämme veljemme? Kun me siis ymmärrämme, kuinka Jumala rakastaa meitä ja huolehtii meistä, meidän epäilemättä tulisi toimia elämässämme siten, että me tulisimme enemmän Hänen kaltaisikseen.
Jumala on meidät kaikki luonut, joka ainoan meistä. Miksi me toimimme vastoin Hänen toivomuksiaan, vaikka olemme kaikki Hänen lapsiaan ja rakastamme samaa Isää? Kaikki nämä erimielisyydet, joita joka puolella näemme, nämä väittelyt ja ristiriidat, aiheutuvat siitä, että ihmiset takertuvat muotoihin ja ulkonaisiin menoihin ja unohtavat yksinkertaisen perustotuuden. Uskontojen ulkonaiset muodot ovat erilaiset ja aiheuttavat väittelyjä ja vihamielisyyttä. Todellisuus sitä vastoin on aina sama ja aina yksi. Todellisuus on totuus, ja totuus on jakamaton. Totuus on Jumalan johdatusta, se on maailman valo, se on rakkaus, se on armo. Nämä totuuden ominaisuudet ovat myös inhimillisiä hyveitä, joihin Pyhä Henki innoittaa. 

-- 'Abdu'l-Bahá

 

2017-
Suvaitsevaisuus

Rakkaudellinen suvaitsevaisuus...Tee työtä suvaitsevaiduuden hyväksi, työskentele ensin itsesi kanssa, sitten ohjaa ja neuvo muita,  suvaitsevaisuus on rakkauden merkki.

Bábin pyhäkkö
Kun rakastat perheesi jäsentä tai maanmiestäsi, olkoon rakkautesi rajattoman rakkauden säteilyä. Rakasta Jumalassa ja Jumalan vuoksi! Kenessä tahansa havaitset Jumalan ominaisuuksia, rakasta häntä, olkoon hän omaa perhettäsi tai toista. Säteile rajattoman rakkauden valoa jokaiselle, jonka tapaat, olkoon hän omasta maastasi, omaa rotuasi, omaa poliittista puoluettasi, tai mistä tahansa muusta kansankunnasta, mitä tahansa rotua tai poliittista ajatussuuntaa. Taivas auttaa teitä työssänne maailman hajaantuneiden kansankuntien kokoamiseksi ykseyden kaikkivaltiaan katoksen suojaan.

Te olette Jumalan palvelijoita, jotka asutte Hänen läheisyydessään, Hänen jumalallisia auttajiaan, palvellen koko ihmiskuntaa! Jokaista ihmistä! Älkää koskaan unohtako tätä. Älkää sanoko: hän on italialainen, tai ranskalainen, tai amerikkalainen, tai englantilainen. Muistakaa ainoastaan, että hän on Jumalan poika, Kaikkein Korkeimman palvelija, ihminen. Kaikki ovat ihmisiä. Unohtakaa kansallisuudet. Jumalan edessä kaikki ovat samanarvoiset! 
--'Abdu'l-Bahá


2017-06-30
Kenenkään ei pidä ikinä kuvitella olevansa korvaamaton

Kenenkään ei pidä ikinä kuvitella olevansa korvaamaton. - Äiti Teresa

Äiti Teresa oli hyväsydäminen ihminen...hän auttoi jatkuvasti kaikkia...miten on muitten laita? osa maailman ihmisistä ajattelee vain omaa itseään...tekevät pahojaan, halveksivat muita ja ylistävät itseään...ottakaa oppia edesmennestä Äiti Tereasasta...kohdelkaa muita ystävällisesti ja auttavaisesti.


2017-08-15
Ihmisen henkinen taso

Ihmisen henkisyydestä on aina ollut kiistaa...on monia mielipiteitä asiasta...jokainen katsoo henkisyyden omalla tavallaan, omalla ymmärryksellään, oman tasonsa tapaisesti...se on hyväksyttävä, sillä kaikki ihmiset on omilla tasoillaan henkisessä kehityksessään...kaikki tapahtuu aikanaan jokaiselle...ei siis samanaikaisesti ja siksi huomaa hyvin, että ihmiset on eri tasolla henkisesti...mutta jokainen kehittyy...jotkut nopeammin,,,jotkut hitaammin..mutta kehitys menee kuitenkin eteenpäin jokaisella jollakin tavalla.


2018-05-04
Milloin tulet henkiseksi?

Milloin tulet henkiseksi? Milloin henkisyys tulee? Voitko etsiä henkisyyttä? Mikä on henkisyyttä? ..
henkisyys tulee, kun se tulee ... henkisyys tulee kun olet valmis siihen ... koska olet valmis? .. joskus ehkä elämässä, kuka tietää ...
Miten määritellä henkisyys? .. ja heidän teoriansa ... jokaisen teoriassa on jotain totuutta ... kaikki tavat voivat olla hyviä tapoja.
Ajatella ajatuksia ... ajatukset ovat hämmentyneitä, hyvin negatiivisia ajatuksia, ja jopa positiivisia ajatuksia silloin tällöin ... kunhan olet huolissasi negatiivisista ajatuksistasi, ne voivat vaikuttaa elämään, ei se koskaan ole erityisen henkistä :)
Sitten, kun ajatukset ovat enemmän myönteisiä kuin kielteisiä, voit sitten vain sivuuttaa ne ja nähdä myönteisiä ja tuntea harmoniaa ja iloa ... olet sovussa ajatuksiesi kanssa, ajatuksesi silloin on vain sinun ajatuksia.
- Vastaamme, siis reagoitsemme  erilaisiin tapahtumiin, niin isoihin kuin pieniin ... ajattelemme näitä elämäntapahtumia ... miksi meidän pitäisi myöntää negatiivista ajattelua? .. nämä negatiiviset ajatukset leviää kaikkialle, alat jopa fantisoimaan asioista ... mitään järkevää ei tule tällaisista ajatuksista ... ajatteletko noin? Voidaanko nämä negatiiviset ajatukset kutsua sinun ajatuksiksi? Ehkä niitä ei voi kutsua ajatuksiksi, koska te on saaneet vaikutukset eri elämän tapahtumista ja olet antanut kielteisen, negatiivisen valloittaa elämässäsi, 
- Niitä hetkiä kun voit poistaa nämä negatiiviset ajatukset ja nähdä positiivisesti elämää, olet harmoninen ja onnellinen, nähdä selvästi hyvää elämässä, rakastaa itseäsi ja rakastaa toisia ... silloin olet henkinen ... henkinen  on havaittavissa silloin .. Olet rauhallinen, tuntuu ihanalta, elät tässä hetkessä, on positiivisia ajatuksia.
Voiko sitten hakea tätä henkistä valaistumista elämässä? ..troligen ei ... se tulee, kun olet valmis elämään sellaista elämää, silloin tuntuu, että olet henkisesti valaistunut, juuri sillä hetkellä...huono, negatiivinen ei vaikuta sinuun sillä hetkellä ..
Voiko sitten tuntea tällaista harmoniaa koko ajan? ..troligen ei ... mutta sinun pitäisi olla kiitolline siitä, että joskus, tai melko usein olet henkisesti valaistunut, mutta et aina ... me ihmiset olemme köyhiä monella tavalla ... niin siksi se valaistunut henkinen tillstådet vaikea tavoitella koko ajan.

 

A
2018-05-04
Milloin tulet henkiseksi? (2)

Kehityksen myötä ja iän myötä kasvaa myös henkinen kehitys...kukaan ei kehity ennen kuin tuntee että on valmis ottamaan vastaan lisää ja uutta. Kehitys kulkee omaa menoaan. 
Negatiiviset ajatukset on ihmisen riesana henkisellä polulla. Reagoimme tapahtumiin ja saamme negatiivisiä ajatuksia joita mietimme sinne ja tänne ja silloinhan ne negatiiviset ajatukset on vaikuttaneet elämään negatiivisesti, silloin ihminen on kuin kiinni paikallaan, ei pääse eteenpäin kehityksessään ja silloin ajatukset tuntuu kuin ei olisi enää omia ajatuksia koska ulkoiset tapahtumat on tehneet vaikutuksen ajatuksiisi, on siis ajatuksien orja, ajatuksien jotka tulee ulkoisista tapahtumista, ei siis ihmisen sisäisistä harmoonisista ajatuksista.
Kun hetkeksi saa harmoonisia ajatuksia, elää tässä hetkessä, iloiten elämästään ja muitten elämästä, tuntee rauhallisen olon, on tyytyväinen, sisäinen ääni on rauhallinen, silloin on henkisyys paljastunut hetkeksi ja on saanut hetken valaistumisen tunteen

-------------------------------------

Mahatma Gandhi

”Silmä silmästä sokeuttaa koko maailman.”

”Vapaudella ei ole arvoa, jos ei ole vapautta tehdä virheitä.”

”Vihaa syntiä, rakasta synnintekijää.”

”En voi opettaa teille väkivaltaa, koska en usko siihen itse. Voin vain opettaa teitä olemaan kumartamatta kenellekään vaikka henkenne uhalla.”

”Heikot eivät anna anteeksi, anteeksianto on vahvuuden ominaisuus.”

”Onnellisuus on se, kun ajatuksesi, sanasi ja tekosi ovat sopusoinnussa.”

”Kun olen epätoivoinen, muistan, että kautta historian totuus ja rakkaus ovat aina voittaneet. On ollut tyranneja ja murhaajia, jotka jonkin aikaa vaikuttavat voittamattomilta, mutta lopulta he aina häviävät. Ajatelkaa sitä aina.” [4]

”Aseisiin turvautuminen osoittaa pelkoa.”

”Väkivalta lisää väkivaltaa.”

”Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.”

”Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.”

”Ei ole tietä rauhaan, rauha on tie.”

”Köyhyys on suurin rikos.”

”Pidän Kristuksestanne, en pidä kristityistä, te kristityt ette ole yhtään kristuksenne kaltaisia.”

”Kansakunnan sivistyksen taso näkyy siinä, miten se kohtelee eläimiään.”

--------------------------

 

2018-
Katoamaton rakkaus

1. Kor. 13:8 
Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi.

 

2018-
Usko toivo ja rakkaus pysyy

1. Kor. 13:13 
Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

[1. Tess. 5:8]

 

2018-
Hengen hedelmät

Gal. 5:22 
Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus

 [Ef. 5:9Kol. 3:12]

 

2018-
Uhrautuminen

Monumentit
Lunnaan tai uhrauksen mysteeri on hyvin suuri aihe ja se on loputon. Lyhyesti se on seuraavanlainen: Yöperhonen on uhraus kynttilälle. Puro on uhraus janoiselle. Vilpitön rakastaja on uhraus rakastetulleen ja kaipaava uhraus rakastamalleen. Asian ydin on tämä: hänen on täysin unohdettava itsensä....Hänen on etsittävä tosiolevan mielihyvää, halajattava tosiolevan kasvoja ja kuljettava tosiolevan tietä. ... Tämä on uhrautumisen ensimmäinen aste.

Uhrauksen toinen aste on seuraavanlainen: Ihmisen on tultava ... kuin raudaksi, joka heitetään tuliseen uuniin. Raudan ominaisuudet, kuten musta väri, kylmyys ja kiinteys, jotka kuuluvat maahan, häviävät ja katoavat, samalla kun tulen ominaisuudet kuten punainen väri, hehkuminen ja kuumuus, jotka kuuluvat valtakuntaan, tulevat näkyviksi ja selviksi. Täten rauta on uhrannut ominaisuutensa ja laatunsa tulelle saavuttaen tuon alkuaineen hyveet. 
--'Abdu'l-Bahá

 

2018-
Aamu 1

Olen herännyt sinun suojeluksessasi, oi Jumalani, ja sen, joka tuota turvaa etsii, tuleekin oleskella sinun suojeluksesi pyhäkössä ja sinun varjeluksesi linnoituksessa.
Oi Herrani, valaise sieluni ilmaisusi päivänkoiton loisteella, kuten suopeutesi aamun valo valaisi ulkoisen olemukseni. 
--Bahá'u'lláh


2018-
Aamu 2


Sinun armostasi olen noussut tänä aamuna, oi Jumalani, ja lähtenyt kotoani täysin sinuun turvaten ja huolenpitoosi luottaen. Armosi taivaasta suo minulle siunauksesi ja anna minun palata kotiin turvassa, kuten annoit minun suojeluksessasi lähteäkin sinuun lujasti uskoen. Ei ole muuta Jumalaa kuin sinä, ainoa, verraton, kaiken tietävä, kaikessa viisas. 
--Bahá'u'lláh

 

2018-
Ilta

Oi Jumalani, mestarini, toivoni kohde. Tämä palvelijasi haluaa nukkua sinun laupeutesi suojassa ja levätä sinun armosi katoksessa hartaasti rukoillen huolenpitoasi ja varjelustasi. Rukoilen sinua, oi Herrani, että alati valveilla olevat silmäsi varjelisivat minun silmiäni näkemästä mitään muuta kuin sinut. Vahvista silmieni näkökykyä, että ne huomaisivat tuntomerkkisi ja näkisivät ilmaisusi taivaanrannan. Sinä olet se, jonka kaikkivaltaa todistavat ilmaisusi ovat panneet voimista suurimmankin vapisemaan.
Ei ole muuta Jumalaa kuin sinä, kaikkivaltias, kaikki valtasi alle alistava, riippumaton. 
--Bahá'u'lláh


2018-
Turva 1

Oi Jumala, virvoita ja ilahduta sieluani! Tee sydämeni jaloksi! Anna minulle hengen valoa ja voimaa! Jätän kaikki asiani sinun käsiisi. Sinä olet opastajani ja turvani. En ole enää surullinen enkä murheellinen, vaan olen onnellinen ja iloinen. Oi Jumalani, en ole enää levoton enkä anna huolien ahdistaa mieltäni. En anna ajatuksieni viipyä elämän ikävissä asioissa. Oi Jumala, sinä olet minulle parempi ystävä kuin minä itse. Pyhittäydyn sinulle, oi Herra! 
- 'Abdu'l-Bahá


2018-
Turva 2

Oi Herra! Sinulta etsin turvapaikkaa ja kaikkia sinun merkkejäsi kohti viritän sydämeni.
Oi Herra! Olenpa matkalla tai kotona, askareissani tai työssäni, asetan koko luottamukseni sinuun. Suo minulle sitten riittävästi apuasi, jotta olisin riippumaton kaikista asioista, oi sinä, joka olet voittamaton armossasi!
Lahjoita minulle osani, oi Herra, niin kuin sinä haluat ja saata minut tyytymään kaikkeen, mitä sinä olet minulle määrännyt. Sinun on ehdoton arvovalta määrätä. 
- Báb


2018-
Teot 1

Oi palvelijattareni poika!
Ohjausta on aina annettu sanoin, mutta nyt sitä annetaan teoin. Jokaisen on tehtävä puhtaita ja hyviä tekoja, sillä sanat ovat kaikkien omaisuutta, mutta puhtaat ja pyhät teot kuuluvat vain rakkaillemme. Ponnistelkaa siis kaikesta sydämestänne ja sielustanne. Näin me neuvomme teitä tässä pyhässä ja loistavassa muistiossa. 
- Bahá'u'lláh


2018-
Teot 2

Olkoot tekonne opastuksena koko ihmiskunnalle, sillä useimpien ihmisten, niin ylhäisten kuin alhaistenkin, puheet eroavat heidän käytöksestänsä. Tekojenne kautta te voitte muista erottua. Niiden kautta teidän valonne kirkkaus voi vuodattua kaikkeen maailmaan. Onnellinen on se ihminen, joka noudattaa minun neuvoani, ja pitää ne käskyt, jotka on määrännyt hän, joka on kaikkitietävä, kaikkiviisas. 
- Bahá'u'lláh


2018-
Teot 3

Taiteet, taidot ja tieteet ylentävät olemassaolon maailmaa ja edistävät sen ylevöitymistä. Tieto on ihmisen elämälle kuin siivet, ja kuin tikkaat hänen ylentymisekseen. Sen hankkiminen on välttämätöntä jokaiselle. Tulisi kuitenkin hankkia tuntemus sellaisista tieteistä, jotka voivat hyödyttää maailman ihmisiä, eikä sellaisista, jotka alkavat sanoista ja päättyvät sanoihin. ... Totisesti, tieto on todellinen aarre ihmiselle, ja kunnian, armon, onnen, ylevyyden, riemun ja ilon lähde. Onnellinen se ihminen joka siihen pitäytyy, ja kirottuja välinpitämättömät. 
- Bahá'u'lláh


2018-
Koettelemukset 1

Minä anon sinun mahtisi kautta, oi Jumalani! Älä anna minkään pahan ahdistaa minua koettelemusten aikana ja ajattelemattomuuden hetkinä opasta askeleni oikeaan sinun innoituksesi kautta. Sinä olet Jumala. Sinulla on valta tehdä, mitä sinä haluat. Kukaan ei voi vastustaa tahtoasi tai tehdä tyhjäksi tarkoitustasi. 
- Báb


2018-
Koettelemukset 2

Onko ketään muuta kuin Jumala, joka voi vapauttaa vaikeuksista? Sano: Ylistetty olkoon Jumala! Hän on Jumala! Kaikki ovat hänen palvelijoitaan ja kaikki taipuvat hänen tahtoonsa. 
- Báb


2018-
Elävöittävä rakkaus

Universaalinen rakkaudentavoite on vaikea saavuttaa ja toteuttaa, mutta jokainen voi olla onnellinen ja kiitollinen jos on päässyt pienoiseen alkuun universaalissa rakkaudessa.
Kukaan ei ole seppä syntyessään. Kaikkien on aloitettava alusta. Sama pätee rakkauteen. On aloitettava alusta ja pikku hiljaa edetä eteenpäin. Jokainen omalla vauhdillaan ja omalla tasollaan.
Me ihmiset emme ole täydellisiä, tämän takia kukaan meistä ei osaa rakastaa täydellisesti. Teemme koko ajan virheitä. Tehkäämme virheemme, niistä opimme. 
Henkiseen päin olevat ihmiset tavoittelee alkuun pääsyä universaalissa rakkaudessa. Se jos saa kritiikkiä osakseen, ei haittaa, sillä maailma on täynnä kritiikkiä ja epäsopua, kaikkeen ei siis tarvitse edes regoida, ottaa vaan lauhkeasti vastaan kritiikin, on hiljaa ja jatkaa matkaansa eteenpääin iloisin mielin.
Jokainen on oman onnensa seppä

Rakkaus on yksi maailman yksinkertaisimmista asioista. Silti rakkauden tie on kivikkoinen ja täynnä ihmismielen rakentamia esteitä. Rakkauden kaksoiskäsky on piirtynyt jokaisen kristityn sydämeen aivan samoin kuin se on piirtynyt kaikkien niiden sydämiin, jotka ovat elävän Jumalan lapsia. Eli ne, jotka hengessään kurottavat kohti korkeampaa ja puhtaampaa olemassaoloa riippumatta siitä, mihin uskontokuntaan he kuuluvat tai ovat kuulumatta. 

Rakkaus on myötätunnon, sopusoinnun, ymmärryksen ja totuuden ääni ihmisessä. Rakkaus on niin laaja-alainen kattokäsite, että sen omaksuttuaan kaikkialliseksi elämänasenteekseen ihmisestä tulee yhtä universumin kauneuden kanssa. Nimittäin puhdas universaali rakkaus on jumalallinen ominaisuus, joka tulee eletyksi tavallisesti niinä hetkinä, jolloin ihminen tuntee suunnatonta onnea: lapsen syntyessä, rakastumisen hetkellä tai jonkin saavutuksen kautta. 

Onni on kuitenkin usein häilyväistä ja katoavaa. Siitä ei voi saada konkreettista otetta; se on kuin ilmassa leijuva usva. Rakkaus ulottuessaan kaikkeen elämään: ihmistenvälisiin kohtaamisiin ja elämän toiminta-alueisiin perhe-elämästä työhön, määrittelee ihmisen asennetta olemassaoloon itseensä siten, että ihmisestä tulee Jumalan parantavan voiman kanava. Sillä sellainen ihminen, joka unohtaa itsensä tullakseen yhdeksi maailmankaikkeuden hengityksen kanssa, on niin lähellä Jumalaa, että hän jopa tiedostamattaan välittää sielullista parannusta kanssakulkijoilleen. Rakkaus ei siten ole suuria tekoja, eikä se ole vain uhrauksia. 

Rakkaus on palvelemisen asenne ihmisessä, joka kohtaa elämän oman itseytensä kautta. Rakkaus on olemassaoloa puhtaimmillaan. Rakkauden asenne on lempeä mutta kova, sillä sen täytyy pitää mielessään ne periaatteet, joita ei voida uhrata epätotuuden alttarille. Rakkaus on myötämielinen ja parantava, koska se on kaiken koossapitävä voima: rakkaus on liima. 

Rakastava asenne ei varmastikaan olen jatkuvan olemassaolon tavan mukaista niin kauan kuin asutamme ihmiskehoa. Elämä on kaksinapainen prosessi, jossa niin sanotut vastavoimat, kuten hyvä ja paha, kuuma ja kylmä, oikea ja väärä, tasapainottelevat. Rakkauden harmonia syntyy näiden kahden vastavoiman yhdistymisen kautta siinä leikkauspisteessä, jossa maailma lakkaa olemasta mustavalkoinen. 

Rakkaus ei ole sokea muiden virheille, mutta se on anteeksiantava. Rakkaus ei peittele vääryyksiä, mutta se on myötämielinen. Armo on rakkautta, joka ei kiellä tekoa mutta näkee sen osana laajempaa kokonaisuutta; osana elämän kirjoja ja ihmisten siinä tekemiä valintoja. 

On sanottu, että Jumala rakasti ihmiskuntaa niin paljon, että antoi heille vapaan tahdon. Miksi siis syyttää Jumalaa siitä, että ihminen omien toimiensa kautta aiheuttaa sekasortoa ja hämmennystä maan päällä? 

Rakkaus elävöittää kaiken olemassaolon, mikäli se tuodaan osaksi ihmisen kokemusmaailmaa. Rakkauden astiaksi alkava ihminen vetää puoleensa parantavia energiavirtoja, jotka astian täyttyessä vuotavat yli. Rakkaus ei tarvitse uskontoa tai jumalakäsitystä. Se tarvitsee vain ihmisen, jonka ruumiissa eli sielun temppelissä se voi aktivoitua ja tulla todeksi osaksi ihmistenvälistä vuorovaikutusta ja luonnon hengitystä. 

Rakkaus virtaa sieluenergioiden tasolla universaalina puhdistavana voimavaikutuksena heti, kun yksilö sen itsessään sallii. Rakkaus ei ole siten ansaittua opissa ja uskossa, vaan se on jokaisen hengen synnyinlahjana saama ominaisuus, kaiken alun ykseyden lahja kuolevaiselle mielelle mutta ikuisesti elävälle hengelle. 

Jos henki jatkaa olemassaoloaan ikuisesti yli rajallisen ja lyhyen olemassaolon huokauksen ruumiin vankilassa, niin eikö silloin rakkauden teko määrittele sielun luonnetta ja olemassaoloa myös vailla ruumista. Siksi rakkaus on kaikista tärkein, ohitse kaikkien uskontojen pelastussuunnitelmien ja opinkappaleiden. 

Rakkaus vaatii jatkuvaa itsekuria ja itsensä tarkkailua, sillä on helppo antaa itsessään tilaa kielteisille mielentiloille. Rakkaus on vaativa laji, eikä rakkauden tietä ole koskaan helppo kulkea, vaikka rakkaus itse onkin yksinkertainen. 

Jeesus Kristus ilmoitti rakkauden kaksoiskäskyn, jonka jokainen ihmissydän voi omaksua uskonnosta riippumatta. Jeesus ei ollut ensimmäinen, joka lausui tuon rakkauden periaatteen, mutta hän ymmärsi sen niin täysin, että sovelsi sitä oman elämäntiensä varrella lukuisia kertoja parantamalla sairaita ja olemalla yhteydessä Isään. 

Sellainen ihminen, joka kykenee aktivoimaan rakkauden itsessään, ymmärtää yhteytensä kaiken Luojaan siten, ettei hänellä ole enää mitään epäselvää. Hän tulee rakkauden äänitorvekseen itsekseen, eikä hän tarvitse vahvistusta ulkopuoleltaan, koska hän on itse tuo vahvistus ja syvin yhteys elämän alkulähteeseen. 

Mitä sitten on rakkauden tuolla puolen? Rakkauden vastakohtana on kaikki se, mikä etäännyttää ihmisen rakkaudesta kuten pelko. Pelko on olotila, jossa ihminen kieltää itseltään rakkauden, armon ja anteeksiannon mahdollisuuden. Jumala armahtaa, minä en, on asenne, 

- TuntematonBLO
2018-07-08
Positiivinen olo

Elämässä on sekä iloa ja surua...Surut ja vastoinkäymisetkin kuuluu elämään, ne koetaan ja tunnetaan tunteitten kautta...Aikanaan sitten kun on tunteillut tarpeeksi vaikeuksiensa kanssa ne laimentuu ja elämä alkaa taas tuntua kevyemmältä...Kaikki on koettava elämässä...Jokainen itse päättää kuinka kauan esim. vaikeudet huonontaa psyykkistä oloa...Kaikki olemme erilaisia...

Työskentelemme omien tunteittemme mukaisesti...Tunteitaan voi kyllä ohjailla itse jonkin verran, mutta se vaatii tavattoman paljon voimaa ja halua, voimaa jota ei aina ole juuri silloin kun sitä tarvitsisi...On hyvä ajatella että vielä koittaa se päivä jolloin surut ja huolet tuntuu keveämmiltä, aika parantaa haavat...Ihmisen tunne-elämä on yksityinen tapahtuma, jokainen pelaa omalla tavallaan...Tiedän, se ei tunnu mukavalta jos saa kuulla että ajattele positiivisesti...Sellainen puhe voi vain ainoastaan antaa pienen vihjeen, mutta jokainen päättää itse ottaako vihjeestä oppia tai ei...Aina ei voi tehdä niin kuin muut ehdottavat...Jos on vaikeuksia, on se tavattoman vaikeaa olla positiivinen...Mutta kuitenkin se on niin että positiivisuus on hyväksi ihmiselle, positiivisuutta tulisi siis aina etsiä elämäänsä jollakin tavalla..

Oli miten oli, elämä menee kuitenkin eteenpäin ja jokainen itse muokkaa tunteitaan, tunnustelee niitä ja yrittää vapautua vaikeista ajatuksista voidakseen paremmin... Joillakin se vie kauan aikaa, toisilla taas prosessi on nopea.

 

BLO
2018-07-08
Kaikilla on omat totuudet

Niin paljon kuin on ihmisiä maapallollamme, on myös totuuksia paljon...jokaisella on oma totuus...kaikki näkee maailman omin silmin ja ajattelee omin aivoin...se on kuin ihminen itse luo oman maailmankuvansa...sanotaankin että...olet sanojesi kaltainen, olet ajatustesi kaltainen, näet maailman ajatuksien mukaisesti...ja näin ollen on lukemattomat määrät erilaisia maailmankuvia, joista ei kannata alkaa väittelemään, sillä jokaisen maailmankuva on todellista juuri hänelle itsellee juuri sillä hetkellä...

Vuosien kuluessa aika opettaa, kokemukset opettaa, tieto on kasvanut...ihminen muuttaa maailmankuvaansa uuteen muotoon...sillä siellä meneisyydessä on vaikea elää. kun maailma on mennyt ajassa eteen päin ja muuttunut...niin myös viisas ihminen muuttuu ajan mukana, on joustava ja rehellinen.

Historia on mennyttä aikaa...täytyy ottaa oppia historiasta ja ei uusia niitä historian pahoja asioita...viisas ihminen jättää menneet ja menee valoisin mielin eteen päin...menee ajassa, ajan tasolla.

Kaikki tuo pätee myös esim. uskontoihin...uskonnolliset ajatuksetki muuttuu aikojen kuluessa...pyhien kirjojen kaikkia sanoja ei tietenkään ole tarkoitettu tapahtuviksi jatkuvasti ihmisten keskuudessa...on mentävä eteen päin...pyhien kirjojen sanat on ja pysyy...mutta on ymmärrettävä että vanhpjen kirjojen sen aikaiset tapahtumat ja muu, ei tarvitse tarkoittaa sitä että näin olisi tapahduttava tai tehtävä myös tänä päivnä...valitse jyvät akanoitten seasta, heitä akanat poi, jäljelle jää jyvät jotka antaa sinulle ohtua ja johdatusta.

Ihminen joka osaa sopeutua ympäristöönsä muuttaa itseään ja ajattelutapaansa...kitkee pois ajatuksistaan huonoa ja negatiivistä ajatuksiaan, niitä vanhoja ajatuksiaan...kun oppii elämään nykyajassa, menee elämä luonnollisesti ja rauahallisesti eteenpäin, omassa tahdissaan...jokaisella on oma tahti miten edetään, se on hyväksyttävä...jokainen kulkee omalla tasollaan...oman totuutensa kanssa, totuutensa joka ueimmille muuttuu ajan myötä.

 

2019-01-13
Ole guru itsellesi

Etsi omaa gurua sisimmästäsi. Siellä se on, löydä gurusi sisimmästäsi, sielusi.

Kukaan muu ei tunne sinua yhtä hyvin kuin sinun oma sielu.

Jos ihmiset tarvitsisi vain jonkun toisen, vieraan gurun ja se guru tuntisi kaikki sinussa, ajatuksesi, tunteesi ja niin edelleen, silloinhan meidän ei tarvitstsi oikeastaan olla täällä maapallolla, koska emme tarvitse itse oppia mitään jos siis joku vieras ihminen tuntusi meidät ja ohjaisi meitä korkeammalle tasolle henkisyydessä, itsemme tuntemisessa.

Ihminen haluaa oppia lisää ja lisää, myös omasta itsestään ja muuttaa itseään paremmaksi ajan mittaan

Tuollaisia vieraita guruja jotka tuntisi sinut, ajatuksesi ja tunteesi, ei ole olemassakaan. Vieraat gurut voi ohjata sinua omien kokemustensa mukaisesti, mutta ei sinun kokemusten mukaisesti, ei sinun tunteittesi mukaisesti, sillä vieras guru ei tunne sieluasi ja tunteitasi.

Tietenkin muitten kirjoista oppii ja saa ahaa elämyksiä ja on siis hyvä lukea mitä muut kirjoittaa henkisyydestä.

Mutta silti on etsittävä se oma guru sieltä sisimmästään, sielusi, joka tuntee sinut ja opastaa sinua kun löydät gurusi sisismmästäsi.

 

2019-05-19
"Laatikon" ulkopuolella olevat

Sellaisia jotka ei sovi määrättyihin "laatikoihin" on siellä sun täällä maailmassa...se on normaalia että on erilaisia ihmisiä...se olisi hyväksyttävä...on väärin alkaa haukkua ja kritisoida valtavasti erilaisia erikoisia ihmisiä...se kritiikki osoittaa vain että yhteiskunta ei suvaitse "laatikon" ulkopuolella olevia vielä, mikä on tietenkin valitettavaa...yksikään ihminen ei ole samanlainen.
He jotka voimakkaasti eroavat muista ja eivät sovi "laatikkoihin", heitä usein pilkataan ja pidetään  omituisina ihmisinä...monesti myös pilkkaajat ja kiusaavat saattavat olla kateellisia sen erikoisen elämästä ja sanomisista ja sen takia kiusaavat...mutta useimmiten se erikoinen ihminen tunnistaa toisten mielialan ja tietää miksi häntä jotkut haukkuvat ja kiusaavat.Tunteitaan on vaikea peittää...ne näkyy ulospäin, herkät ihmiset tunnistaa helposti muitten tunteet...ja yleensä se erikoinen ihminen ei paljoakaan puolustele itseään ja eivät välitä suuriakaan kritiikistä jota heidän päälle heitetään.

 

2019-05-19
Kaikkia voi rakastava riippumatta sukupuolesta

Rakkautta on monenlaista...universaalia rakkautta...jolloin rakastaa kaikkia...tuntee rakkautta kaikkia kohtaan...sielujen välistä rakkautta.
Silloin voi myös rakastaa eri sukupuolta olevia, sillä rakkaus kohdistuu esim. persoonallisuuteen etupäässä...yleisesti sitä kutsutaan bisexualitet...mutta henkinen ihminen ei pidä sitä seksuaalisena vain, sillä kysymyksessä on että rakastaa sen ihmisen persoonallisuutta ja tunnistaa sen toisen tunteet ja siinä samalla voi myös silloin syntyä seksuaalinen suhde, sillä se kuuluu rakkauteen myös, on siis osa rakkauden tunteista.
Henkisellä tasolla rakkaus voi kohdistua kehen ihmiseen tahansa, sukupuolesta huolimatta...monet pelkää sellaista rakkautta...tuntevat edelleenkin "homofobiaa"...vapautuneet henkiset kykenee ajattelemaan sukupuolien ulkopuolelle ja rakastamaan.