Squash potatis grönsaker
»lämplig som en huvudmåltid«
Ingredienser:
2 små squash
1 stor potatis
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 matskedar olivolja
1 morot
1 matsked citronjuice
Örtsalt
Svart peppar
Örter från Provence
Porslin:
Förberedelse:
1. Skölj squashen noggrant, ta bort stjälken, skär dem
i halvor och dela halvorna i skivor. Skala potatisen
och skär den i små tärningar. Till sist hacka lök och
vitlöken.
2. Tillsätt olivoljan till de hackade grönsakerna och
koka under lock.
} Mikrovågsugn max. nivå 7 till 9 minuter
3. Under tiden tvätta morötterna, skala dem och
riv dem grovt och blanda dem med citronjuice och
kryddor.
4. Låt det puttra i ca. 3 minuter, tillsätt de rivna
morötterna, smaksätt efter smak och servera.

 

Potatis kokt med skal
»mycket enkelt«
Ingredienser:
500 g Potatis med jämn
storlek
Porslin:
Förberedelse:
1. Skölj potatisen väl. stick hål på skalet flera gånger
med gaffel, koka under lock.
} Mikrovågsugn max. nivå 8 till 11 minuter
2. Låt det puttra i 2 till 3minuter före servering.
} Tips: Du kan också packa potatisen i bakpapper
och koka dem direkt på roterande plattan.

 

Kokt potatis
»god med örtostmassa«
Ingredienser:
500 g potatis
5 matskedar vatten
Salt
Persilja finkackad
Porslin:
Förberedelse:
1. Skala potatisen, skär den i jämna bitar, tillsätt
vatten och koka under lock.
} Mikrovågsugn max. nivå 8 till 11 minuter
2. Låt det puttra i ca. 5 minuter före servering, salta
lätt och strö över persilja.

 

Örtpotatis
»inte mycket jobb«
Ingredienser:
600 g potatis
1 lök
1 matsked olja
125 ml vegetabilisk
buljong
Rikligt med örter
Persilja
Basilika
Libbsticka
Porslin:
Förberedelse:
1. Skölj och skala potatisen, skär den i skivor i
jämna storlekar slutligen hacka löken. Koka under
lock tillsammans med oljan och den vegetabiliska
buljongen. Rör om då och då.
} Mikrovågsugn max. nivå 10 till 12 minuter
2. Tillsätt örterna och låt småkoka i ca. 5 min.
smaksätt före servering.

 

Färgat ris
»barnens favorit«
Ingredienser:
1 liten lök
50 g svamp
100 g ärtor
2 mellanstora morötter
1 matsked smör eller olja
125 g brunt ris
250 ml vegetabilisk
buljong
4 matskedar riven ost
1 klase persilja
Porslin:
Förberedelse:
1. Skala löken och tärna den. Bered svampen och skär
den i skivor. Ta ut ärtorna från skidorna, bered och
tärna morötterna.
2. Koka löken, svamp, ärtor och morötter lätt i smör.
} Mikrovågsugn max. nivå 2 till 3 minuter
3. Rör i ris, koka upp under lock och låt det svälla.
} Mikrovågsugn max. nivå 5 till 6 minuter +
} Mikrovågsugn låg. nivå 10 till 15 minuter
4. Rör i osten och hackad persilja efter kokning.
} Tips: Tillsätt bara förkokta grönsaker, t.ex. från en
konserv, i slutet av kokningen. Gul, röd och grön
paprika kan tillsättas efter önskemål.