Individuell jihad??
Fråga: Vad anser ni om den som ger fatwa att det är obligatoriskt att göra jihad och att det inte är ett villkor att det finns en ledare och att det sker under en enad fana?
.........................................
Svar: Det här är Khawaridjs åsikt. Ahl us-Sunnah säger att det måste finnas en fana och att det måste finnas en ledare. Det här är muslimernas metodik från Profetens (sallallahu aleyhi wa sallam) tid. Den som ger fatwa att man inte behöver ha en ledare eller en enad fana och att alla följer sina lustar och begär, det här är khawaridjs åsikt.
http://www.islam.nu/terrorism-artiklar/656-individuell-jihad


ISLAM ÄR FRI FRÅN TERRORISM!
Islam är fri från Terrorism!
Bismillah.
Ett klargörande av Jihad, Självmordsbombningar, Extremism, Salafism, och Wahabism.
Vad innebär dessa olika termer, och är de korrekta?
Vilka är dessa blodtörstiga människor som funnits sedan morden på ´Uthamân (radhiyaAllahu ´anhu), och har de med Islam att göra?
Denna mycket känsloladdade föreläsning klargör dessa termer och begrepp och visar vad Islam säger i dessa frågor.
http://www.islam.nu/terrorismen/186-islam-aer-fri-fran-terrorism


DE LÄRDA IDAG HAR AVSKAFFAT JIHAD?
Fråga: Vissa personer säger att ledarna och de lärda i detta land (Saudiarabien) har avskaffat jihad och att detta är otro. Vad anser ni om det?
.................
Svar: Det här är en okunnig person som säger det. Det visar att han inte har insikt eller kunskap och att han förklarar att andra muslimer är otrogna. Detta är khawaridjs åsikt, dessa personer följer khawaridj och mu'tazilahs åsikter, och vi söker skydd hos Allah.
Vi ska inte tro dåliga saker om dem, men vi säger att dessa personer är okunniga och att det är obligatoriskt för dem att lära sig innan de pratar.
Om de däremot har kunskap och säger detta så är det khawarijs åsikt.

http://www.islam.nu/terrorism-artiklar/657-de-laerda-idag-har-avskaffat-jihad


JIHAD UTAN DE SVEKFULLA LEDARNA?
Fråga: Vad är bestämmelsen för följande uttalande: "Idag är det tillåtet att göra jihad utan någons tillåtelse, eftersom det inte finns någon riktig ledare idag eller att ledarna är svikare".
..........
Svar: Detta är inte sant, jihad finns kvar i detta samfund till Domedagen, men jihad måste vara organiserat av ledaren.
För om det inte blir organiserat av ledaren så blir det kaos, och olika grupper kommer att skryta om att de gjort si och så vilket inte är bra. Det är vad som skedde i Afghanistan t.ex. För folket hjälpte afghanerna väldigt mycket och nu ser vi hur resultaten blev.

http://www.islam.nu/terrorism-artiklar/658-jihad-utan-de-svekfulla-ledarna